Велико Търново. Кметът на Велико Търново Даниел Панов връчи Академичната

...
Велико Търново. Кметът на Велико Търново Даниел Панов връчи Академичната
Коментари Харесай

Велико Търново: Кметът Даниел Панов връчи общинската Академичната награда

Велико Търново. Кметът на Велико Търново Даниел Панов връчи Академичната премия на Община Велико Търново, с която за осемнадесета поредна година поддържа изявен абитуриент от Великотърновския университет „ Св. Св. Кирил и Методий “. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Церемонията бе акцент на тържественото съвещание на Алма-матер в Старата столица, отдадено на идния студентския празник – 8 декември. Носител на оценката, чиято парична равноценност е 5000 евро, стана Борислав Анчев. Той е приключил с отличие специалността „ Педагогика на образованието по математика и информатика “. Номинацията му бе дело на Академичния съвет на висшето образователно заведение и бе гласувана от Общинския съвет.
Тържественото съвещание стартира с празнично слово на ректора на ВТУ „ Св. Св. Кирил и Методий “ проф. Христо Бонджолов, а близо 30 студенти отличници получиха редица стипендии и награди.
В приветствието си към студентите и академичната общественост кметът на Старата столица Даниел Панов уточни, че Академичната премия е образец за действителна политика в поддръжка на младежите и на обучение и изрече признателност на учредителите на оценката.
„ Студентският празник носи необикновен заряд на Велико Търново. Нашият град – античен и прочут, е в това време деятелен, витален и млад. Велико Търново е знак на българския дух, на образованието и на българщината. И всичко това не би било допустимо без мощната академична общественост, без студентите и без Великотърновския университет „ Св. св. Кирил и Методий “.
Благодаря на ректора проф. Христо Бонджолов, на управлението на университета и на академичната общественост, че още веднъж изведоха Търновската Алма-матер на водещо място измежду висшите образователни заведения, че вземат участие интензивно в публичния живот. Пожелавам на студентите да честват бурно, само че и рационално. Поздравявам също всички младежи, които през днешния ден получиха награди и стипендии за постигнатите триумфи “, обърна се към аудиторията Даниел Панов.
Студентите, преподавателите и гостите на тържественото съвещание бяха поздравени и от ръководителя на Общинския съвет Венцислав Спирдонов. Сред гостите на празника бяха регионалният шеф проф. Любомира Попова, общински съветници, представители на академичната общественост и публичните среди. Благослов отслужи отец Асен.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР