Велико Търново. Категорично съм против продажбата на терени, попадащи в

...
Велико Търново. Категорично съм против продажбата на терени, попадащи в
Коментари Харесай

Даниел Панов, кмет на Велико Търново: Категорично съм против продажбата на терени в Нова болница

Велико Търново. „ Категорично съм срещу продажбата на терени, попадащи в обсега на Нова болница. В интерес на всички великотърновци и на жителите на региона е да се резервира цялата територия, обособена като База 1 ”. Това съобщи кметът на Велико Търново Даниел Панов по време на изключителна сесия на Общинския съвет, оповестиха от пресцентъра на Общината . По време на съвещанието бяха разисквани желанията на управлението на МОБАЛ „ Д-р Стефан Черкезов “ за продажба на парцели, стимулирани от изпълнителния шеф доктор Стефан Филев с потребността от спомагателни средства към наличните за строителството на новия корпус в База 1.
„ Двата терена в обсега на Нова болница са нужни на здравното заведение и по отношение на Държавния военно-временен проект, и поради Националния проект за отбрана при бедствия и повреди, който изисква консолидиране на лечебната активност. Терените са нужни и при разширение на легловата база. Именно поради това преди години е отказана реституцията им ”, аргументира негативното си мнение Даниел Панов. Местният парламент одобри предлагането представителят на Община Велико Търново на Общото заседание на здравното заведение да гласоподава „ срещу ” предписание с терени в Нова болница.
Даниел Панов сподели още, че МОБАЛ се нуждае от средства за дофинаснсиране на строителството на новия корпус и по тази причина поддържа продажбата на трите здания, попадащи в територията на така наречен Стара болница, както и на парцела в с. Вонеща вода. „ Предмет на предписание са единствено здания, които не се употребяват от МОБАЛ за лечебна активност, само че не и земята. Продажбата дава опция както за развиване на болничното заведение посредством сливане на дейностите в База 1, по този начин и за опазване на активността на частната кардиология ”, аргументира се Даниел Панов. Местният парламент утвърди представителят на Община Велико Търново да гласоподава със мнение „ за “ по отношение на желанията за продажба на постройките на МОБАЛ в Стара болница и на парцела в с. Вонеща вода.
Д-р Стефан Филев акцентира, че средствата от продажбата на терена, върху който бе издигнат нов хипермаркет, са налични, само че е нужно в допълнение финансиране за строителството и оборудването на новия болничен корпус.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР