Велико Търново кандидатства за Световна столица на книгата през 2021

...
Велико Търново кандидатства за Световна столица на книгата през 2021
Коментари Харесай

Велико Търново кандидатства за Световна столица на книгата

Велико Търново кандидатства за Световна столица на книгата през 2021 година. Решението за кандидатурата беше взето на днешното съвещание на Общинския съвет.

Титлата се присъжда от ЮНЕСКО за идеята отдаденост на книгата, четенето, основаването и достъпа до книгите.

Консултативен комитет избира Световната столица на книгата за едногодишен интервал, започващ на 23 април. Сегашната Световна столица на книгата е арабският град Шарджа.

Градът, определен за Световна столица на книгата, се ангажира да организира разнообразни начинания за разпространение на книгата и поощряване на четенето.

„ През последните години Велико Търново получи формалното самопризнание на културните институции и медиите като „ най-четящия град “ в България, също така градът разполага с мощен нравствен и учредителен запас, който би получил своето самопризнание и изява като Световна столица на книгата за 2021 година “, се споделя в предлагането за кандидатстване.

Организатор на събитията ще бъде Регионална библиотека „ Петко Славейков “. При продобиване на купата финансирането на деянията, в границите на 250 000 лв., ще бъде обезпечено от общинския бюджет. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР