Велико Търново. Изложба с конкурсен характер представя 105 творби на

...
Велико Търново. Изложба с конкурсен характер представя 105 творби на
Коментари Харесай

Велико Търново: Изложба представя живопис, графика и скулптура на творци от Велико Търново и още четири области

Велико Търново. Изложба с конкурсен темперамент показва 105 произведения на 58 създатели от Велико Търново, Русе, Търговище, Разград и Габрово. Експозицията е подредена в Изложбени зали „ Рафаел Михайлов “, а уредници са „ Алианц България Холдинг “ и Съюзът на българските художници. Това оповестиха от пресцентъра на Община Велико Търново .
Кметът на града Даниел Панов почете събитието и поздрави уредниците и създателите. Той акцентира, че художествените и образни изкуства постоянно са в основата на образа на Велико Търново като историческа, духовна и културна столица, а със своето дело създателите вършат доста за популяризирането и положителното име на града.
„ След извършен диалог с българския дипломат в Словакия Йорданка Чобанова, великотърновските художници са поканени да показват страната ни в Братислава през ноември “, показа Даниел Панов.
Настоящето издание на състезанието е седмо, разяснява Глория Димитрова, представител на управлението на „ Алианц България “. Връчени бяха три награди – за живопис, графика и статуя. Техни носители са Красимир Русев, Атанас Димитров и Румен Димитров. Авторитетно жури с ръководител проф. Димитър Чолаков награди спечелилите, които по правилник имат право на присъединяване във финалния кръг на състезанието в София. Номинации имат и още 16 създатели от района. В категория „ Живопис “ това са Борис Желев, Галина Цветкова, Мартина Караиванова, Владимир Аврамов, Валентина Лапчева, Константин Райчев, Росен Дончев, Милен Джановски и Мариета Конова – в категория „ Живопис “. Нина Нишовска, Георги Радулов, Мартин Митев ще се показват в категория „ Скулптура “, а Николина Джановска, Цветелина Максимова, Деница Янева и Илия Банков – в категория „ Графика “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР