Велико Търново. Интернет платформа позволява на младежи от България и

...
Велико Търново. Интернет платформа позволява на младежи от България и
Коментари Харесай

Велико Търново: Интернет платформа позволява на младежи от България и Румъния да си намерят работа или стаж за летните месеци

Велико Търново. Интернет платформа разрешава на младежи от България и Румъния да си намерят работа или стаж за летните месеци. В нея досега има регистрирани над 1000 работодатели от двете страни. Това изясни при закриването на дейностите Славина Арсенова, представител на едно от сдруженията, сътрудници по дейностите, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Велико Търново . Арсенова добави, че страницата е един от продуктите, осъществен след взаимен план, финансиран по програмата за трансгранично съдействие Интеррег V-A Румъния – България. В рамките му се организираха образования за основаване и ръководство на планове, в които участваха над 350 възпитаници от двете страни.
Целта е да се поддържа и подтиква младежката претовареност. В плана се включиха възпитаници от осем български, които и Велико Търново, и седем румънски града. Продължителността му беше 2 години, а цената – 654 хиляди евро. „ Това, което успяхме да създадем, е да укрепнем знанията им в дейностите по ръководство на планове и да насърчим младите да си търсят работа посредством уеб страницата esummerjobs.eu. Какво направихме за две години – седем обучителни сесии в Румъния и осем в България. В тях имаше по 25 ученика, като единствено от Велико Търново учебните заведения, които участваха са 4 “, добави Славина.
Андрей Стоян, сътрудник от румънска страна разясни, че концепцията е била посредством интерактивност младежите да получат приложни знания и да се научат да работят в и за екип. Той посочи, че горепосоченият интернет уебсайт е безвъзмезден както за работодателите, по този начин и за учениците. Стажовете могат да са платени и безплатни. „ Вече имаме и компании, които обявиха, че са получили автобиографии и са наели за стаж или лятна работа възпитаници, които са кандидатствали по нашата платформа “, уточни още Андрей Стоян.
Проектът ще има резистентност и се планува в идващите пет години платформата да се развива интензивно и да оказва помощ на от ден на ден младежи.
Луиза ТРАНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР