Велико Търново. Хранителните алергии са едни от най-често срещаните през

...
Велико Търново. Хранителните алергии са едни от най-често срещаните през
Коментари Харесай

Д-р Стела Денчева, Специализирана болница за белодробни заболявания – Велико Търново: Хранителните алергии са едни от най-често срещаните през летните месеци

Велико Търново. Хранителните алергии са едни от най-често срещаните през летните месеци. Това сподели за Радио „ Фокус “ – Велико Търново доктор Стела Денева, шеф на Специализираната болница за белодробни болести във Велико Търново. Те, по думите й, постоянно се дължат на несъразмерната консумация на морски блага през лятото.
„ Алергичните болести, като цяло, не са сезонно появяващи се. Хранителните алергии, да вземем за пример, са доста присъщи за летните месеци, тъй като огромна част от тях са свързани с потреблението на морски блага. А Вие знаете, че лятото е времето когато човек отива на море и стартира да натъртва на тези храни. Така, че не дребна част от алергиите през лятото са точно такива. Тези, свързани с дихателната система, са по-скоро сезонни – напролет и есента, защото тогава във въздуха летят доста алергени, доста полеми. Тя предизвикат и пристъпи на астма “, изясни експертът.
Тя добави, че различен вид сходни болести са предизвикани от приема на дадени лекарства. „ Така или другояче, в нашето съвремие е доста особено алергичното заболяване и това е по този начин поради средата, която обитаваме. Колкото повече изкуствени материи има към нас, колкото повече химия, синтетики, има, толкоз повече са и предпоставките за развиване на алергиите “, безапелационна бе доктор Денчева. Освен това акцентира и, че главният метод за предварителна защита е и при минимум подозрение да се направи консултация с доктор и съответните проби. „ Не рядко алергиите се утежняват от използването на цигари. Така, че всички хора би трябвало да знаят, че цигарите са рисков фактор за утежняване на алергиите “, уточни още шефът на болничното заведение.
Луиза ТРАНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР