Велико Търново. Градът ще бъде част от еко-инициатива Стара хартия

...
Велико Търново. Градът ще бъде част от еко-инициатива Стара хартия
Коментари Харесай

Велико Търново: Градът ще бъде част от инициатива „Стара хартия за нова книга“

Велико Търново. Градът ще бъде част от еко-инициатива „ Стара хартия за нова книга “, която дава опция на децата да научат повече за преработването и разделното събиране на отпадъците, да схванат по какъв начин да опазват природата и за какво това е толкоз значимо. Това оповестиха от пресцентъра на Община Велико Търново . Кампанията насочва вниманието на децата и към четенето.
Във Велико Търново самодейността ще се състои на 29 септември от 10.00 до 13.00 часа в парк „ Марно поле “ край централния вход. Дебютното присъединяване на Велико Търново в акцията е с поддръжката на кмета Даниел Панов. Организатори са „ ЕКОПАК България “ и Книжен център „ Гринуич “.
Всяко дете, което докара възрастен компаньон с най-малко пет кг остаряла хартия за преработване, ще получи нова детска книга по желание, изненади и дарове от сътрудниците на самодейността. Колкото повече остаряла хартия съберат децата, толкоз повече дървета ще бъдат избавени от изсичане.
За да има задоволително книги за участниците в акцията, всеки, който извърши изискването да донесе 5 кг остаряла хартия, ще може да избере единствено една книга, само че не повече. Децата, събрали спомагателни 5 кг хартия, ще получат втора брошура на екотематика – едно от двете специфични издания на „ ЕКОПАК България “ - „ Грийн тийн “ и „ Ти можеш да спасиш планетата “.
Кампанията стартира през 2013 година, а в актуалното ѝ издание се включват общо пет града – Бургас, Хасково, София, Русе и Велико Търново. Партньори са и петте районни библиотеки. Средствата от събраните количества остаряла хартия в петте града ще бъдат употребявани за нов тираж на двете специфични издания на екологична тема. За шестте години до момента в самодейността са се присъединили над 37 500 деца. Те са предали за преработване 195.5 тона хартия и са получили 42 470 книжки. В резултат от изсичане са избавени 2548 дървета.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР