Велико Търново. Голям базар за занаятчии ще се състои в

...
Велико Търново. Голям базар за занаятчии ще се състои в
Коментари Харесай

Велико Търново: В града ще се проведе занаятчийски базар

Велико Търново. Голям базар за занаятчии ще се състои в града през уикенда. Това оповестиха от пресцентъра на Община Велико Търново . Форумът ще бъде открит в 10.30 часа на 6 юли от кмета на града Даниел Панов, а на сцената ще се организира и къс брифинг.
Пред жителите и гостите на града производители и създатели от България и Румъния ще показват своите обичаи, традиции, старинни техники и производства, просвета и фолклор. 38 атрактивни павилиона са подредени в парк „ Марно поле “, а на специфична сцена локални и гостуващи обединения ще пресъздадат обреди, свързани с обичайните занаяти.
Базарът ще е отворен в двата дни от 10.00 до 20.00 часа. Събитието е ориентирано към производители на кулинарни и икономически артикули както от Велико Търново и региона, по този начин също от всички български и румънски области, част от трансграничния район на двете страни.
Инициативата е част от плана “FairDeal - мрежа - платформа за бърза доставка на неповторими занаятчийски артикули в региона на трансграничното съдействие “, с водеща организация Община Велико Търново и сътрудници - Асоциация „ Диманш “ (Румъния) (DA), Двустранна Българо-Румънска Търговска Камара (България) (BCCBR) и Национален спектакъл " Марин Сореску " - Крайова (Румъния).
Съпътстващи събития са семинар, презентация и открита полемика за първата по рода си платформа за електронна търговия посредством виртуални магазини за занаятчийски артикули FairDeal. Те ще проведат на 7 юли от 9.00 часа в конферентната зала на хотел „ Рая Гардън “ в комплекс „ Света гора “. Поканени за присъединяване и наличие са всички посетители, медии и искащи да участват.
Създаването на новаторската маркетинг система е финансирана по Програма Interreg V-A Румъния – България 2014-2020, по предпочитана ос 4 – „ Квалифициращ и приобщаващ район “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР