Велико Търново. Фотографска изложба ще представи във Велико Търново красотата

...
Велико Търново. Фотографска изложба ще представи във Велико Търново красотата
Коментари Харесай

Велико Търново: Фотографска изложба представя красотата на Шотландия

Велико Търново. Фотографска галерия ще показа във Велико Търново хубостта на Шотландия. Експозицията ще подредена в Изложбени зали „ Рафаел Михайлов “ и ще бъде разполагаем на феновете на изкуството от 22 февруари до 7 март. Това оповестиха от пресцентъра на Община Велико Търново .
Автор на фрагментите е известният фотограф Антони Георгиев, уредници са Британското посолство и Община Велико Търново. Гост в Старата столица за откриването на изложбата „ Горният път: Фотографии от Шотландия “ ще бъде посланикът на Англия Н. Пр. Ема Хопкинс.
Експозицията е съпроводена от есе на българската писателка Капка Касабова. Представени ще бъдат също любопитни обстоятелства за Шотландия, даващи отговори на въпросите за какво страната е особено място и атрактивна дестинация за туризъм и обучение.
Антони Георгиев е фотограф, публицист и публицист, а фотографиите му намират място в редица европейски и американски галерии. Творецът е основен редактор на англоезичното списание Vagabond, което е на книжния пазар от 2006 година. Изложбата включва 30 определени фотографии, представящи исторически градове като Единбург, Каледонските планини, шотландските крепости и езера, богатата просвета, познатите и непознатите страни на Шотландия.
Капка Касабова е български публицист, притежател на премията „ Салтайър “ за книга на 2017 година в Шотландия.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР