Велико Търново. Фондация Приятели на животните – ВТ“ събра 11

...
Велико Търново. Фондация Приятели на животните – ВТ“ събра 11
Коментари Харесай

Фондация „Приятели на животните – ВТ“ събра 11 561 лева на Коледния базар

Велико Търново. Фондация „ Приятели на животните – ВТ “ събра 11 561, 11 лв. по време на Коледния базар, който се организира през декември във Велико Търново. От сдружението оповестиха за Радио „ Фокус “ – Велико Търново , че сумата е с 2 000 лв. повече от 2020 година Дарени са и доста храни за котки и кучета, одеяла и други консумативи за животните.

От „ Приятели на животните “ обобщиха и по какъв начин се разходват средствата. 7 000 лв. са вложени в безвъзмездни кастрации на бездомни женски котки. Раздадени са общо 100 талона (с 10 повече от предходната година). Поради огромния интерес към тези процедури от фондацията припомнят и, че Община Велико Търново също обезпечава безвъзмездни кастрации на котки, а повече информация можете да получите на тел. 062/ 619 502 и 062/ 619 522. 2 000 лв. ще бъдат дарени на Общинския подслон за кучета в село Шемшево. Те ще бъдат вложени в слагане на улуци на навесите с клетките, тъй че водата да не се просмуква в самите кафези и кучетата да са на изсъхнало. Ще се купят обезпарзитяващи, някой по-специфични медикаменти, мотиви, каишки, консерви и други нужни за кучетата консумативи. Предвижда се и създаване на клетка за разходки.

„ 500 лв. бяха дадени на приюта в Разград, които бяха дали за продажба на Коледния базар техните благотворителни магнитчета. 300 лв. са за Томи и Мариана, които се грижат за котките на Варуша и бяха дали на базара благотворителни календари за продажба “, допълват от сдружението.

Останалите 1 761,11 лева ше се употребяват за сметки по ветеринарните клиниките за месец януари.

От фондацията напомнят, че през предходната година са помогнали на над 150 животни и са кастрирали 120 женски и десетина мъжки бездомни котки и няколко кучета.

„ Благодарим ви, благи хора, които дарявахте за бездомничетата! “, споделят още от „ Приятели на животните “.

През месец февруари ще стартира и продажбата на ръчно направени от нас мартеници за събиране на средства за лекуване на бездомни животни.

Луиза ТРАНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР