Велико Търново. Финалният етап на международната Олимпиада по обща европейска

...
Велико Търново. Финалният етап на международната Олимпиада по обща европейска
Коментари Харесай

Велико Търново: В града се провежда финалният етап на Олимпиадата по обща европейска политика за сигурност и отбрана

Велико Търново. Финалният стадий на интернационалната Олимпиада по обща европейска политика за сигурност и защита се организира във Велико Търново от през днешния ден до 25 май в това число. Това оповестиха от пресцентъра на Община Велико Търново . Курсанти, кадети и военнослужещи от 15 страни дойдоха в Старата столица за влиятелното събитие, което е част от формалния календар на българското председателство на Съвета на Европейския съюз. Домакин на конкуренцията е Националният боен университет „ Васил Левски “.
Големият конгрес бе открит през днешния ден, а измежду гостите бе заместник-кметът на Велико Търново проф. Георги Камарашев. Той поздрави всички присъстващи от името на кмета Даниел Панов и акцентира, че олимпиадата издига престижа както на града, по този начин и на НВУ „ Васил Левски “. Приветствия насочиха също заместник-министърът на българското европредседателство Олег Петков, ректорът на НВУ бриг. ген. Пламен Богданов, задгранични посетители.
Близо 40 курсанти от 30 военни университети и академии в Европа ще премерят сили в олимпиадата. България е показана от курсант-старшина Стилиян Славчев (НВУ „ Васил Левски “) и курсант Димитър Стойков (ВВМУ „ Н. Й. Вапцаров “). Участниците, както и още десетки посетители и членове на оценяващото жури ще се включат и в обичайното шествие за 24 май, проведено от Община Велико Търново за Деня на българската култура, просвета и книжовност.
Олимпиадата по обща европейска политика за сигурност и защита се организира през година, а сегашното ѝ издание е четвърто. Състезанието е третото значимо събитие във Велико Търново, отдадено на българското европредседателство. В Старата столица преди месец заседава Съветът на европейските общини и райони. Седмица по-късно Велико Търново посрещна над 150 участници от редица страни за Международната борса „ Културен туризъм “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР