Велико Търново е сред областите с оранжев код за силни

...
Велико Търново е сред областите с оранжев код за силни
Коментари Харесай

Код за дъжд: Пътищата са мокри и хлъзгави

Велико Търново е измежду областите с оранжев код за мощни дъждове. Усложнена ли е обстановката и поради затворения Проход на републиката?

Шереметя е една от точките, които всекидневно понася огромна част от тежкотоварния трафик, а при затворен главен проход, свързващ Северна с Южна България, още повече.

Освен камионите в посока Варна, оттова минават всички от София, Видин за Ришкия проход, който се употребява като обход за Свиленград. Движението е натоварено, а дъждът в допълнение усложнява изискванията.

Котленският проход е другия обходен маршрут, позволен за тежкотоварни коли, само че е малко желан поради многото и по-тесни завои. Засега сняг няма, температурите са позитивни, само че мократа пътна настилка не е за подценяване.

По високите елементи и видимостта тук-там е понижена.

Интензивен е лекотоварният трафик през прохода Шипка. Температурата там е към нулата, само че сняг към момента няма. Въпреки метеорологичните условия към този момент не се планува удължение на периода за ремонт на Прохода на Републиката, който по проект би трябвало да приключи в края на месеца.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР