Велико Търново е избран за един от пилотните градове, които

...
Велико Търново е избран за един от пилотните градове, които
Коментари Харесай

На кръгла маса представят участието на Велико Търново в европейската инициатива „Зелени градове за устойчива Европа“

Велико Търново е определен за един от пилотните градове, които да вземат участие в програмата на европейския план „ Зелени градове за устойчива Европа ” в България.

Инициативата е на Асоциацията на производителите на декоративни растения в България (АПДРБ) и ще бъде показана по време на кръгла маса – семинар в старопрестолния град.

Събитието ще се състои на 17 ноември /четвъртък/ в Ритуална зала на Община Велико Търново и е с начало в 13,30 ч.

Целта на форума е да насърчи разговора сред експертите, институциите и обществото по въпросите и изгодите от това да има по-обширни зелени градски пространства. Колкото по-добър, прелъстителен и здравословен откъм развиване на средата за живеене е даден град, толкоз по-голямо развиване търпи общественият, а икономическият климат.

Кръглата маса е отворена за присъединяване на всички, заинтригувани по тематиката. По време на събитието е планувано сключване на меморандум за съдействие сред Община Велико Търново и Асоциацията на производителите на декоративни растения в България.

Платформата „ Зелени градове за устойчива Европа ” е основана от Европейската асоциация на разсадниците – ENA (European Nurserystock Association). Нейната цел е да предизвиква озеленяването на обществените пространства, като дава новаторски хрумвания и информация, основана на научни проучвания и техническа експертиза. Дейностите и са ориентирани към тематиките: здраве, климат, стопанска система, биоразнообразие и обществено доближаване.

България членува в ENA и е българският представител в „ Зелени градове за устойчива Европа ” посредством АПДРБ. Асоциацията е основана през 2011 година и е одобрен сътрудник на общините в ограниченията и политиките им за възстановяване на градската среда и озеленяването.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР