Велико Търново. Две иновативни къщи, в които ще бъдат предлагани

...
Велико Търново. Две иновативни къщи, в които ще бъдат предлагани
Коментари Харесай

Велико Търново: Нов център за комплексни социални услуги бе открит в града

Велико Търново. Две новаторски къщи, в които ще бъдат предлагани сложни обществени услуги на хора в потребност, бяха открити през днешния ден във Велико Търново. Това оповестиха от пресцентъра на Община Велико Търново . Изграждането им стана факт, откакто Общината завоюва план, финансиран по Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020. В тях краткотрайно ще бъдат настанявани мъже и дами, останали без дом поради бедствена обстановка – пожар, наводняване или други, потърпевши от домашно принуждение, трафик на хора или друга форма на употреба лица, хора в риск и други
В Кризисния център за лица ще могат да бъдат настанявани до 30 души. Този вид поддръжка, дружно с останалите ограничения за помощ – самостоятелни, психически, юридически съвещания, обществени включване и други, ще са с дълготрайност три седмици, три или шест месеца.
Двете нови здания са построени съгласно най-съвременните практики и трендове в областта на енергийната успеваемост. В тях са внедрени разнообразни системи – за запазване и филтриране на дъждовна вода, за лично произвеждане на ток посредством слънчеви колектори и други Така се реализират оптимални икономии на разноските за консумация на ток, вода, отопление и прочие
За основаването на обществената услуга в спешния център и за първичното кадрово обезпечаване ще бъде създаден и предпазен план по оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси ” 2014-2020. Впоследствие дейностите ще бъдат финансирани от държавния бюджет.
В откриването участваха заместник-кметът на Велико Търново проф. Георги Камарашев, шефовете на дирекции „ Проекти и стратегии “ и „ Социални действия и опазване на здравето “ – Мариела Цонева и Росица Димитрова, представители на компанията реализатор на строителните действия. Водосвет отслужи отец Петър.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР