Велико Търново. Двадесет и второто издание на Международния фолклорен фестивал

...
Велико Търново. Двадесет и второто издание на Международния фолклорен фестивал
Коментари Харесай

Велико Търново: Международният фолклорен фестивал бе открит в града

Велико Търново. Двадесет и второто издание на Международния фолклорен фестивал бе намерено нощес във Велико Търново. Още седем фестивални вечери (до 27 юли) градът ще бъде международна столица на карнавала. Това оповестиха от пресцентъра на Община Велико Търново .
Популярният културен конгрес стартира обичайно - с дефиле на гостуващите групи по основната улица „ Васил Левски “, танцувални и музикални осъществявания. Във фестивала вземат участие сформира и обединения с общо над 350 реализатори от осем страни – България, Аржентина, Колумбия, Египет, Грузия, Панама, Китай и Башкирия.
Вечерните концерти са в Летния спектакъл и стартират в 20.00 ч., като входът е свободен. Песни, танци, акробатика и доста изненади са готови за публиката.
По време на откриването всички участници и публиката бяха приветствани от заместник-кмета на Велико Търново проф. Георги Камарашев. Той ги поздрави от името на кмета Даниел Панов и акцентира огромната известност на фестивала, трансформирал се в една от емблемите на старопрестолния град в България и по света. Приветствие насочи и Емил Павлов – основател и главен уредник на събитието.
Организатори на фестивала са Фондация „ Международни фолклорни фестивали ”, Община Велико Търново и Националната секция на CIOFF (Международен съвет на уредниците на фестивали за фолклор и обичайни изкуства) в България. Съпътстващи събития са конкурс за хубост и артистичност „ Мис Фестивал “, обичайните вечери на нациите и др.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР