Велико Търново домакинства международен форум за опазване на културното и

...
Велико Търново домакинства международен форум за опазване на културното и
Коментари Харесай

Дискутират опазването на културно-историческото наследство на международен форум в Търново

Велико Търново семейства интернационален конгрес за запазване на културното и историческото завещание. Срещата ще се организира на 18 и 19 октомври и ще премине под мотото „ Настояще и бъдеще за предишното “. В рамките на двудневното събитие ще бъде показан опитът на български и задгранични общини, обвързван с опазването на паметниците на културата, дигитализацията на културното завещание и други

По време на полемиката ще бъдат обхванати също тематики за обновяването и реставрацията на старинните здания и обвързваните с това проблеми, използването на типове ограничения за реализиране на енергийна успеваемост и други Представени ще бъдат както положителни практики за разпространение на културното завещание, по този начин и новите благоприятни условия за развиване на туристически атракции по оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020.

Гост лектори ще бъдат Жаки Крушон – специалист от Националната френска асоциация „Забележителности и забележителни градове на Франция“, както и Светла Шаф – началник отдел „Урбанизъм и градоустройство“ в община Дакс, Франция.

Организирани са и две съпътстващи експозиции, които ще бъдат показани в Изложбени зали „Рафаел Михайлов“.

Двудневният конгрес е проведен от Областен информативен център, а съорганизатори са Община Велико Търново, Общинската туристическа организация „Царевград Търнов“, Асоциацията на общини със селища и територии на културно-историческо завещание “.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР