Велико Търново. До три години покривите на общински сгради и

...
Велико Търново. До три години покривите на общински сгради и
Коментари Харесай

Преглед на основните теми във великотърновския печат

Велико Търново. „ До три години покривите на общински здания и детски градини във Велико Търново ще са с фотоволтаици “ е вест на началната страница на регионалния всекидневник „ Борба ” . До 2025 година на покривите на административната постройка на Община велико Търново, на тази, в която се заплащат локалните налози и такси на ул. „ Караминков “ 19. както и ДКС „ Васил Левски “ ще бъдат построени фотоволтаични централи. Това е заложено в краткосрочната общинска стратегия за поощряване потреблението на сила от възобновими източници … Какво още включва проекта вижте във вестника.

„ Бившият кмет на Стражица продавал общински парцели на водача си, а след това брачната половинка му ги откупувала “ е друго заглавие от първа страница. Върховният административен съд удостовери решение на КПКОНПИ за открит спор на ползи на някогашния кмет на Стражица Румен Павлов, прочут като Пантерата. Решението е дефинитивно и не предстои на обжалване. За екс градоначалника на Стражица е установено, че е позволил нарушаване, след извършена тръжна процедура през 2016 година … Подробностите ще откриете в „ Борба “.

В изданието е поместен и материал за майка на три деца, която се бори с онкологично заболяване и се нуждае от финансова помощ, с цел да живее.

„ Продават предприятия и хотели поради задължения “ е водещото заглавие в другия локален вестник „ Янтра ДНЕС ” . Шест индустриални парцела в региона са оповестени за обмен поради насъбрани отговорности, сочи Регистърът на обществените продажби на Камарата на частните правосъдни реализатори. Най-високата цента от 2 250 756 лева е за обект в остарялата столица с повърхност от 9202 кв. м. Той се продава дружно с шест здания с административна, индустриална, складова и друга активност … Какви други парцели предлага пазара в района и какви са цените, научете от ежедневника.

„ Етър ” гони наложителен триумф на старта “ е друга вест от през днешния ден. „ Етър ” започва пролетния полусезон във Втора лига с домакинство против „ Септември ” (Симитли). Мачът е в събота от 14:00 ч. на стадион „ Ивайло ”. Главен арбитър е Стоян Арсов с асистенти Марин Бонев и Тодор Вуков. Съперникът е предпоследен в класирането и „ виолетовите ” се нуждаят от наложителна победа в гонене на завръщането в елита … Каква е подготовката на болярите и каква ще е тактиката им научете от „ Янтра ДНЕС “.

Страница втора написа „ Отново търсят кой да подмени водопроводите на четири улици “.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР