Велико Търново. Днес председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател

...
Велико Търново. Днес председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател
Коментари Харесай

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов разгледа наскоро ремонтирания път за Преображенския манастир край Велико Търново

Велико Търново. Днес ръководителят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов посети Преображенския манастир край Велико Търново, оповестиха от пресцентъра на партията . Пътят, който води до храма, бе в окаяно положение и неотдавна бе ремонтиран. Трайното възобновяване на 2,5-километровата права бе ангажимент, който Цветанов пое към гласоподавателите си от Великотърновски район и игумена на манастира отец Георги през месец март, когато в границите на предизборната акция посети това свято място. Заедно с водача на ПГ на ГЕРБ бяха и великотърновският кмет Даниел Панов, евродепутатът Ева Майдел и зам.-министърът на спорта Ваня Колева.
Пътят е издигнат през 1935 година, като единственият ремонт, който е юридически до в този момент, е полагането на тъничък пласт асфалт през 70-те години. В началото на месец август Министерски съвет отпусна целеви средства в размер на 250 000 лв., с които правата бе отводнена и напълно преасфалтирана. Преображенският манастир е освен обичано място за миряни от покрайнините, само че и атрактивна дестинация за български и непознати туристи. Той е същински знак на българщината и неизменима част от образа на района.
„ Радвам се, че през днешния ден съумях да се насладя на визитата си в това неповторимо и зареждащо място. Истински благополучен съм, че оказахме нужната поддръжка за цялостния ремонт на единствената пътна връзка към него. Вече миряните и туристите ще стигат до светинята по прекрасен нов път “, показа Цветан Цветанов.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР