Велико Търново. Десето юбилейно издание на екопроекта Моята градинка“ обявява

...
Велико Търново. Десето юбилейно издание на екопроекта Моята градинка“ обявява
Коментари Харесай

За десети юбилеен път Община Велико Търново обяви екопроектът „Моята градинка“

Велико Търново. Десето юбилейно издание на екопроекта „ Моята градинка “ афишира Община Велико Търново, оповестяват от пресцентъра на локалната администрация. И през 2022-а година жителите на остарялата столица ще могат да преобразят пространствата край жилищните здания в красиви кътове със зеленина и цветя.
Посадъчният материал ще бъде обезпечен гратис.
Молбите за залесяване на терените общинска благосъстоятелност ще се одобряват от 1 февруари до края на месеца. Участие могат да вземат всички притежатели на парцели в старопрестолния град, в това число и представители на етажната благосъстоятелност, определени по открития съгласно нормативните условия ред.
Заявленията би трябвало да бъдат подадени до деловодството на Община Велико Търново. В тях би трябвало да има изложение както на определения за облагородяване терен, по този начин и на желания посадъчен материал. Приложени следва да бъдат документ за благосъстоятелност на даден парцел, а в случай че постройката е в режим на етажна благосъстоятелност – протокол от общото заседание на притежателите за избор на представител.
След приема на документите ще бъде изработен оглед на пространствата край постройките, а специалисти и експерти от Община Велико Търново ще оценят дали поисканите от великотърновци растителни типове са подобаващи за засаждане на определените места. Ако мнението е негативно, дръвчетата, храстите и цветята ще бъдат сменени с други.
Ангажиментът за засаждането и последващите грижи по поддържане на получения от Община Велико Търново растителен материал е на утвърдените участници.
Проектът за основаването на дребни цветни и зелени площи „ Моята градинка ” започва през 2013 година. През предходната година бяха утвърдени 23 заявки за облагородяване на междублокови пространства. На територията на града са засадени 5 дръвчета и 1 375 броя храстовидна растителност - форзиция, вайгела, хибискус, спирея, тамарикс, люляк, магнолия, индийски люляк, туя, лигуструм и други, както и 632 броя многогодишни растения.
В десетте издания на екопроекта, от 2013-а година до момента са облагородени над 170 публични зони и междублокови пространства по хрумвания на жителите. Засадени са над 6300 цветя и шубраци, както и повече от 210 дръвчета.
Допълнителна информация великотърновци могат да получат от общинския отдел „ Околна среда ”, на телефон 062/619-502.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР