Велико Търново. Часове по професионално ориентиране започват във великотърновските училища.

...
Велико Търново. Часове по професионално ориентиране започват във великотърновските училища.
Коментари Харесай

Велико Търново: Часове по професионално ориентиране започват в училищата в града, кариерни консултанти откриват приемна в Общинския информационен център

Велико Търново. Часове по професионално насочване стартират във великотърновските учебни заведения. Това оповестиха от пресцентъра на Община Велико Търново . Срещите с учениците ще са отворени, а за присъединяване в тях ще бъдат канени представители на бизнеса, бизнесмени и хора с сполучлива реализация и кариерно израстване в разнообразни сфери.
Инициативата е на кмета на Велико Търново Даниел Панов, а организацията на събитията в учебните заведения към този момент е предоставена от дирекция „ Образование, юношески действия и спорт “ на екипа от експерти по кариерно консултиране и насочване към общинския Център за поддръжка и личностно развиване.
Първото събитие е на 18 февруари (понеделник) в Основно учебно заведение „ Димитър Благоев “. Там ще гостува шеф-готвач от известната верига заведения и заведения за хранене „ Бианко “. На 21 февруари (четвъртък) е планувана среща в Професионалната гимназия по фешън дизайн, където учениците ще беседват с дизайнера, бизнесмен и общински консултант Атанас Парушев. Двете събития ще се проведат от 13.30 ч. На 28 февруари (четвъртък) самодейността продължава в Основно учебно заведение „ Христо Ботев “, където присъединяване са удостоверили представители на сладкарската фабрика „ Престиж – 96 “ във Велико Търново. Срещата стартира в 13.45 ч.
Целта на самодейността е по-малките възпитаници да получат препоръки и помощ при избор на компетентност в гимназиите и междинните учебни заведения, а по-големите – да се срещнат с опциите за професионална реализация както след междинното, по този начин и след висшето обучение, да опознаят профилите на другите специалности и други
На 21 февруари ще проработи и приемна на кариерните консултанти в осведомителния център в постройката на Община Велико Търново. В рамките на образователната година всеки четвъртък от 14.00 до 16.30 ч. специалистите ще се срещат с възпитаници и младежи. Целта на новата услуга е да се разпространява и разшири активността по ранното и навременно кариерно консултиране и насочване на младежите като част от общата поддръжката на учениците при избора им на обучение и специалност.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР