Велико Търново. БСП за България“ откри предизборната си кампания за

...
Велико Търново. БСП за България“ откри предизборната си кампания за
Коментари Харесай

Европейски избори 2019 г:„БСП за България“ откри предизборната си кампания за членове на Европейския парламент във Велико Търново

Велико Търново. „ Българска социалистическа партия за България “ откри предизборната си акция за членове на Европейския парламент във Велико Търново на мястото, където преди 128 години е извършена първата социалистическа колекция, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Велико Търново. На паметника на Никола Габровски и Димитър Благоев в парк „ Никола Габровски “ във Велико Търново се събраха народни представители, членове на партията и симпатизанти. Откриването на празника стартира с химните на България, Европейския съюз и Българска социалистическа партия и осъществяване на песента „ Ален мак “. Събитието почетоха народните представители Весела Лечева, Валентин Ламбев, Явор Божанков, Кристина Сидерова, регионалните ръководители на партията във Велико Търново и в Габрово Петко Тюфекчиев и Николай Григоров, Крум Зарков – член на Изпълнтиелното бюро на Българска социалистическа партия, ръководители на общински препоръки, кметове на общини ни и обитаеми места и симпатизанти. Пред събралото се голям брой бяха показани двама от претендентите за евродепутати от листата на „ Българска социалистическа партия за България “ Деница Златева и Цветелина Пенкова.
Пред последователите на партията Весела Лечева съобщи, че през днешния ден би трябвало да се следват заветите, оставени ни от Димитър Благоев, Никола Габровски, Сава Мутафов, Михаил Белчев, Михаил Радев, Михаил Бойчинов, Панайот Венков и Константин Бояджиев. „ Всички те са следвали концепцията, желанията и фантазиите си за един по-справедлив свят, за едно солидарно общество. Те са дръзнали да заявят желанието за 8-часов работен ден, за 6-дневна работна седмица, за по-добро отношение към работещите. Те са били загрижени за България, за младежите, за гения на България. Нека, 128 години по-късно, 12 години откогато България е член на Европейски Съюз, и 10 години след ръководството на ГЕРБ, да помислим каква е България през днешния ден. 40% от българите живеят на ръба на бедността. Всеки трети българин едвам връзва двата края, само че всеки трети член на ГЕРБ има нов апартамент, нова къща за посетители, тъй като краде от вашите пари, спестявайки от налозите, крадейки от парите, които ни дава Европа. Те ни споделят, че няма опция, че всяка рецензия към държавното управление е подправена вест. В момента се отпиват да раздават предизборни дарове,за да си изплатят доверие, само че те раздават вашите пари. Ние споделяме „ не “ и „ стига “. Нашите пари би трябвало да се харчат отговорно, с мисъл за бъдещето, с мисъл за гения на нацията “, уточни Весела Лечева. Тя акцентира, че през днешния ден „ Българска социалистическа партия за България “ споделя, че има опция. „ Заедно с вас споделихме нашата визия за ръководство на България. Заедно с вас я изградихме, дружно с вас обсъждаме през днешния ден визията за Европа и къде е мястото на България в Европа. Заедно с вас през днешния ден заявяваме на всички 1 милион наши почитатели – тези, които гласоподаваха на парламентарните избори за нас, и на още повече недоволни български жители „ Вие имате опция, имате избор и късмет “, съобщи националният представител.
Крум Зарков напомни, че преди 128 години на това място шепа идеалисти вземат решение, че да се борят за правдивост, за независимост и за взаимност. „ 128 години по-късно тази битка напълно не е завършила. Напротив – тя се намира в изключително остра нейна фаза –и в България, и в Европа. Българите би трябвало да се освободят от страха, че някой от горната страна може да ги мачка, от страха че страната им ще изтече сред пръстите, от страха, че няма ярко бъдеще в България. Този боязън би трябвало да завърши, а с цел да се завърши с този боязън ни би трябвало правдивост. Тук в България постоянно свързваме справедливостта с отмъщение – да бъдат осъдени тези, които са повели грабежите, да само че не е задоволително. Справедливостта в европейски мащаб значи, че всеки един от на би трябвало да се усеща европеец тук в България, а не да има потребност да изпрати децата в Лондон, Париж или Берлин, с цел да ги назова европейци. За да стане това, с цел да изравним стандартите, с цел да реализираме равнопоставеността, за която са се събрали под лозето на Габровски, ни би трябвало взаимност сред хората и взаимност сред народите. Затова нашите претендент евродепутати ще се борят по този начин, както са го правили и техните прародители “, съобщи Зарков.
За да отдадат респект към борещите се за лявата концепция през днешния ден представителите на „ Българска социалистическа партия за България “ сервираха цветя пред паметниците на Димитър Благоев и Вела Благоева и на гроба на Никола и Мария Габровски в парк „ Дружба “ в града.
Надежда КРЪСТЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР