Велико Търново. Ако настоящето правителство изкара пълния си мандат от

...
Велико Търново. Ако настоящето правителство изкара пълния си мандат от
Коментари Харесай

Министър Красимир Каракачанов: Ако мандатът на правителството продължи 4 години, ще успеем да върнем доброволната казарма

Велико Търново. Ако сегашното държавно управление изкара цялостния си мандат от 4 години, ние ще успеем да върнем законно доброволната казарма. Това съобщи при визитата си в във Велико Търново министърът на защитата Красимир Каракачанов, който е в града за клетвата на новите курсанти на НВУ „ Васил Левски “, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Велико Търново . Той посочи, че дебатите се организират и все още. Освен това уточни, че се водят дейни диалози и за връщане на наборната военна работа, като акцентира, че преобладаващото публично мнение е „ за “ това да се случи.
„ Първата причина е нуждата на българската национална защита във връзка с подготовката на младежите – да могат да извършват своите отговорности. В Конституцията е записано ясно, че отбраната на отечеството е дълг на всеки един български жител. А в това време ние образоваме тези хора по какъв начин да пазят отечеството си, без те да имат никаква подготовка и не знаят по какъв начин се хваща автомат, примерно. Другото, което е – наборната военна работа има образователен темперамент. Защото за 6-9 месеца в казармата се научават доста потребни неща “, добави министърът. Той разяснява и, че в случай че имаше единодушие сред политическите сили, наборната военна работа щеше да е реалност още от преди три години, когато е импортиран първият законопроект.
Луиза ТРАНЧЕВА

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус - " Военни вести ".
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР