Велико Търново. 750 000 лева ще бъдат вложени през новата

...
Велико Търново. 750 000 лева ще бъдат вложени през новата
Коментари Харесай

Велико Търново: Влагат 750 000 лева в благоустройство на населените места в общината

Велико Търново. 750 000 лв. ще бъдат вложени през новата година в благоустрояването на обитаемоте места в община Велико Търново, оповестиха от пресцентъра на Общината . За поредна година кметът Даниел Панов и екипът му възнамеряват сериозен запас за възстановяване на инфраструктурата и урбанизираната среда в селищата край общинския център. Както през предходната, по този начин и през актуалната година средствата във фонда по стратегия „ Местни начинания “ ще са 450 000 лв.. Чрез нея кметовете и кметските наместници аплайват за финансиране на лични планове.
Ремонти на улици, тротоари, площадни и публични пространства са дейностите, които представителите на локалната власт в обитаемоте места от общината са показали като предпочитани.
Още над 300 000 лв. ще бъдат вложени в инфраструктурата на обитаемоте места и по новата капиталова стратегия на Община Велико Търново.
Програмата „ Местни начинания “ и целият капиталов проект ще бъдат гласувани в границите на Бюджет 2018, а това ще се случи на идната на 25 януари сесия на Великотърновски общински съвет.
Повече от 30 плана за 450 000 лв. бяха осъществени по „ Местни начинания “ през 2017 година. В 28 обитаеми места бяха асфалтирани улици и сектори от локалните пътни мрежи. Подобрена бе инфраструктурата в Дебелец, Килифарево, Самоводене, Ново село, Габровци, Шемшево, Леденик, Ялово, Дичин, Велчево и други В Дебелец започва ремонт на площадното пространство и градския шадраван, който ще продължи и през актуалната година. Реконструкция на водостоци също бе измежду дейностите, финансирани по програмата. В с. Момин общ брой бе ремонтирана постройката на кметството, в с. Русаля бе освежен пенсионерският клуб, а в с. Велчево бе инсталирана нова дограма на локалното читалище.
Финансовата рамка на стратегия „ Местни начинания “ пораства от 2012 година насам, по самодейност на Даниел Панов. Средствата във фонда набъбнаха от 160 000 до 450 000 лв. годишно.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР