Велико Търново. 600 000 лева отпусна правителството за укрепване на

...
Велико Търново. 600 000 лева отпусна правителството за укрепване на
Коментари Харесай

Община Велико Търново: Отпуснаха средства за свлачището край манастира „Великата лавра“

Велико Търново. 600 000 лв. отпусна държавното управление за подсилване на свлачището в региона на средновековния манастир „ Великата лавра “, намиращ се в подножието на крепостта Царевец. Това оповестиха от пресцентъра на Община Велико Търново . Ще бъде възобновен и засегнатият сектор от улица „ Св. Климент Охридски “ във Велико Търново, която е част от пътя сред старопрестолния град, Арбанаси и Горна Оряховица.
Проектът на Община Велико Търново планува осъществяване на пилотна система с 12 фрагмента, всеки от които е с 12 водачи. Общият брой на укрепителните уреди ще бъде над 140.
Кабинетът утвърди и няколко инфраструктурни плана на общината, касаещи четвъртокласната пътна мрежа. Отпуснати са средства са поправки на следните прави: на пътя към с. Леденик – от разклона на изхода на Велико Търново в посока София, около депото за строителни боклуци до центъра на селото; на сектора от края на Западна индустриална зона до новия мост над р. Янтра, част от шосето сред старопрестолния град и с. Шемшево; на компрометираните елементи от пътя след с. Ресен към селата Паскалевец и Дъскот. С ремонтните действия ще значително ще бъде усъвършенствано експлоатационното положение на гореописаните пътища.
Одобрен е и планът за възобновяване на църквата „ Св. Архангел Михаил “ в кв. „ Чолаковци “.
Общото финансиране на всички утвърдени планове на Община Велико Търново е 2,1 милиона лв.. В това число влизат и прехвърляния за обезпечаване на цялостния размер от средства, нужни за главните поправки на старинния каменен мост в Дебелец и на мостовото оборудване по сектора от четвъртокласния път сред Велико Търново и жп гарата в прилежащото градче.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР