Велико Търново. 44 185 лева бяха набрани по време на

...
Велико Търново. 44 185 лева бяха набрани по време на
Коментари Харесай

Велико Търново: С над 44 хил. лв. от Коледния благотворителен бал финансират изграждането на покрита сцена в Летния театър

Велико Търново. 44 185 лв. бяха набрани по време на обичайния Коледен благотворителен бал във Велико Търново, който за 12-а поредна година бе иницииран от Кмета на Старата българската столица в навечерието на коледните и новогодишните празници. Това оповестиха от пресцентъра на Община Велико Търново . Рекорден брой посетители почетоха събитието, проведено от кмета Даниел Панов, сървис-клубовете: „ Лайънс Велико Търново “, „ Лайънс Велико Търново - Арбанаси “, „ Лайънс Велико Търново – Царевец “, „ Ротари “ – Велико Търново, „ Зонта “ и „ Св. Патриарх Евтимий “, както и от Камарата на строителите. Близо 400 общественици поддържаха тазгодишната идея, оповестена от уредниците - създаване на покрита сцена в Летния спектакъл - значима инвестицията в региона на културната инфраструктура на града.
Кметът на Велико Търново Даниел Панов и брачната половинка му Даниела Панова персонално посрещнаха всеки един от гостите на бала. В обръщението си към обществениците Панов изрече благодарност към тях, че поддържат локалната власт, през годините до момента са се отзовали на всяка една идея в името на Велико Търново и са потвърдили своята съпричастност и взаимност към развиването на града.
„ Благодаря ви, уважаеми другари, както и на цялата общност. Това, в действителност, е благотворителният бал на Велико Търново. Тази вечер ние още веднъж ще отворим нашите сърца. За тези 12 години до момента вие бяхте отворени към доста дела в разнообразни публични сфери – опазване на здравето, обучение, стимулиране на надарени деца и младежи, обществени действия, поощряване на програмата „ Ин-витро “, подкрепихте построяването на детски площадки в детските градини „ Първи юни “ и „ Слънце “, както и приспособената площадка за деца с увреждания в парк „ Марно поле “
Тази година наша идея е построяването на покрита сцена в Летния спектакъл. Всеки от вас помни, че близо 30 години това емблематично за нашия град място беше в съсипия. През 2013 година го възстановихме и се надявам, че скоро ще приключим и сцената. Инвестициите в областта на културата са също толкоз значими за Велико Търново, тъй като нашият град си построи образа на туристически и културен център “, обърна се към гостите Даниел Панов. Той уточни, че построяването на покрита сцена ще разреши доста повече реализатори да провеждат концерти и представления навън, а това ще обогати както културния календар, по този начин и туристическия сезон.
„ Дълбок реверанс пред вас, за всичко това, което вършиме за нашия град, за поддръжката, която оказвате на локалната власт. Всички ние желаеме Велико Търново да бъде както историческата и духовна столица на България, по този начин и европейски град. В навечерието на най-светлите християнски празници, от мое име и от името на моята брачна половинка ви поисквам доста топлота във вашите сърца, доста светлина в домовете ви, дано бъдат благословени вашите фамилии, дано бъдете с най-близките и най-обичани хора. Нека единството, което през днешния ден демонстрираме, бъде знак за триумфа за Велико Търново “, приключи обръщението си към гостите Даниел Панов.
Лични дарения направиха също почетният жител на Велико Търново, именит футболист от златното генерации на България и сегашен управител на ФК „ Етър ВТ “ Красимир Балъков, както и предприемачът Галин Анастасов.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР