Велико Търново. 2018 г. бе изключително динамична и успешна за

...
Велико Търново. 2018 г. бе изключително динамична и успешна за
Коментари Харесай

Николай Бериевски, БСП: Вярвам, че младите ще бъдем движещата сила на политическите процеси в страната

Велико Търново. 2018 година бе извънредно динамична и сполучлива за Младежкото обединяване в Българска социалистическа партия. Свършихме доста работа, изминахме хиляди километри, само че през 2019 година предстоят още по- огромни провокации пред нас. Дълбоко имам вяра, че ние младите ще бъдем движещата мощ освен на идните избори, само че и на политическите процеси в страната. Ако МО в Българска социалистическа партия резервира тази си сила, в края на годината ще можем да се поздравим с най-малко два сполучливи избора. С тези думи се обърна ръководителят на младите социалисти Николай Бериевски на първия за 2019 година, изнесен Национален съвет във Велико Търново, оповестиха от пресцентъра на партията. Единият от най-важните документи, които Младежкото обединяване одобри през днешния ден е „ Визия на младите за България “. „ За шест месеца обиколихме съвсем цялата страна за да попитаме младежите какви са техните проблеми и дружно да потърсим решенията им. Резултатът от всички наши срещи може да се заключи в: „ Младите хора желаят да останат в България “, означи Николай Бериевски. Той изясни, че младите желаят да основат и отгледат фамилиите си в Бъгария, желаят да бъдат здрави, желаят качествено обучение и достъп до просвета. Бериевски разяснява и по какъв начин може да се случи това.
Един от методите младежите да имат спокойствието да основават фамилиите си в България, е даване на еднократна помощ от 6400 лева за всяко второ и трето дете на родители, обезпечени за най-малко 12 месеца обратно. В здравето главен акцент би трябвало да бъде възстановяване на осведомеността на младежите и двойки в репродуктивна възраст по отношение на вероятните аргументи за пораждане на репродуктивни проблеми. Подобряване на качеството на образованието може да се случи с стратегия, която да ориентира по- добре кандидат-студентите при взимане на решение коя компетентност е най- подобаваща за тях. Стъпка към превъзмогването на казуса с достъпа до просвета може да се реши с въвеждането на така наречен „ Културен чек. Това са част от предложенията, към които младите социалисти се сплотиха през днешния ден в остарялата столица.
„ Именно върху тези четири акцента се базира „ Визия на младите за България “. Тя не е опция на „ Визия за България “, в противен случай. Документът е въодушевен от две неща- диалогa под надпис „ Мисия оставам “, който започнахме с млади балкански водачи в средата на лятото, в който обсъдихме между тях какви са проблемите на младите в страните ни и какви ограничения за решаването им са подхванали съответните страни и другото нещо е „ Визия за България “ на Българска социалистическа партия “, сподели Николай Бериевски.
„ За да имат младежите в България по-добре вероятност, това може да стане единствено с смяна на ръководството в България. Това ръководство докара България до най-ниските приходи в Европа и най-голямото обществено разслоение. 80 % от българите са на прага на бедността, а 20 % са заможните. В страната има голямо обществено напрежение и големи районни диспропорции. Това би трябвало да бъде спряно и да бъде изменен този курс на водене на политика. Политика на парче, под напън. Миналата година мина под знака на митингите и свадите. Правителство, което отхвърля промени. Управляващите са недоволни от въпросите, които опозицията слага всеки ден. Управляващите не харесват и президентската институция. Те желаят президент, който приказва в унисон с тях “, показа пред младежите националният представител Весела Лечева. По думите й младежите през днешния ден са разграничени, тъй като 80 % са небогати, а останалите разполагат с доста пари. В същото време се дава опция за развиване на малко на брой, само че единствено в случай че са членове на ГЕРБ. Според Лечева ръководещите не гледат качествата, а партийната принадлежност.
„ Младежко обединяване в Българска социалистическа партия е първата младежка политическа групировка, която изготвя сходен документ- „ Визия на младите за България “. Българска социалистическа партия е правила не малко неща за младежите в България. ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ внесе законопроект за така наречен „ Културн чек “, който цели да обезпечи 200 лева на всеки младеж, навършил 18 години за просвета включително за книги, спектакъл и кино. Това, което Българска социалистическа партия прави е новаторско. Крайно време е младежите да заявят своя проект за развиване “, сподели националният представител и зам.- ръководител на Младежкото обединяване в Българска социалистическа партия Теодора Халачева.
На първото съвещание на Нацоналния съвет на Младежкото обединяване в Българска социалистическа партия за 2019 година, публични посетители бяха народните представители от ПГ „ Българска социалистическа партия за България “- Валентин Ламбев, Явор Божанков, Кристиан Вигенин и евродепутатът Момчил Неков. Събитието почете и Областният водач на социалистите в Търново - Петко Тюфекчиев.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР