Велико Търново. 20 деца от област Велико Търново получиха награди

...
Велико Търново. 20 деца от област Велико Търново получиха награди
Коментари Харесай

Велико Търново: 20 деца от областта получиха награди от Международния конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата“

Велико Търново. 20 деца от област Велико Търново получиха награди от Международния конкурс за детска рисунка „ С очите си видях бедата “. Награждаването се организира в постройката на Регионална национална библиотека (РНБ) „ П. Р. Славейков ”, където бяха подредени творбите на участниците, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Велико Търново . Областният стадий на състезанието за детска рисунка „ С очите си видях бедата “ се организира годишно през месец май. За присъединяване в него тази година бяха получени 173 рисунки на деца и младежи от учебните заведения в област Велико Търново. На създателите на отличените произведения бяха връчени грамоти и награди от основен контрольор Николай Александров – шеф на бранш „ Превантивна и контролна активност “ при РДПБЗН – Велико Търново и от формалните посетители на събитието – заместник-областния шеф инж. Детелина Борисова, ръководителя на Великотърновския общински съвет Венцислав Спирдонов, шефа на Дирекция „ Образование, юношески действия и спорт “ г Пенка Игнатова и заместник-директора на РНБ „ П. Р. Славейков “ доцент доктор Калина Иванова. За трета поредна година присъединяване в регионалния конкурс взеха млади художници от центровете за работа с деца и младежи в дребните обитаеми места на територията на община Велико Търново. За присъединяване в състезанието бяха изпратени 16 рисунки от центровете в селата Шереметя, Никюп, Беляковец, Арбанаси, Пчелище и Ресен.
Всички класирани произведения ще вземат участие в националния стадий на състезанието в град София. Област Велико Търново има построени обичаи при присъединяване си в този конкурс и съвсем всяка година печели награди. През миналата 2018 година две млади художнички от Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия „ Ангел Попов “ град Велико Търново завоюваха първо място и поощрителна премия. През 2017 година също има две наградени рисунки от региона в заключителния стадий на състезанието. Наградените произведения, със единодушието на техните създатели, участваха в благотворителни търгове, проведени от ГДПБЗН – Министерство на вътрешните работи за подкрепяне на деца на починали и потърпевши при осъществяване на служебния си дълг чиновници на Министерство на вътрешните работи.
Конкурсът е включен в Националния календар за изяви по ползи на децата и учениците в направление „ Изкуства ”. Целите на състезанието са, дружно с проявата на креативните заложби на децата и учениците, да се пресъздадат със средствата на изобразителното изкуство познанията им за рисковете от бедствията и методите на държание в сериозни обстановки. Да се възпита в тях подготвеност за оказване на помощ, съпричастие към проблемите на индивида, предпочитание за присъединяване в доброволческа активност, както и да се сътвори интерес към специалността на пожарникаря и спасителя. В националния кръг на състезанието вземат участие деца и възпитаници от три възрастови групи, в три категории.
Изложбата се организира под егидата на регионалния шеф на област Велико Търново проф. Любомира Попова и бе подредена с общителното подпомагане на шефа на Регионална национална библиотека „ П. Р. Славейков ” доктор Иван Александров
Надежда КРЪСТЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР