Велико Търново. 138 души са се консултирали със специалистите от

...
Велико Търново. 138 души са се консултирали със специалистите от
Коментари Харесай

Велико Търново: 138 души са се консултирали със специалистите от Кабинета за отказване от тютюнопушене при РЗИ от началото на годината

Велико Търново. 138 души са се съветвали със експертите от Кабинета за отричане от тютюнопушене при Регионална здравна ревизия (РЗИ) - Велико Търново от началото на годината. Това заяви за Радио „ Фокус “ – Велико Търново завеждащият структурата основен специалист Йорданка Илиева. Тя посочи, че на място в кабинета са отишли 13 индивида. Останалите 125-ма са се присъединили в четирите изнесени акции за разпространение активността му. „ Лицата са на възраст от 14 до 85 години и доминират дамите, също по този начин и умерените пушачи, които пушат от 1 до 100 цигари на ден “, добави още Йорданка Илиева.
Тя разяснява също, че бездимните тютюневи произведения не са по-безвредни от общоприетите цигари, като досега няма доказателства за сходно изказване. Според Йорданка Илиева фирмите, произвеждащи така наречен бездимни цигари, водят нападателна рекламна политика, в която се твърди, че те не предизвикват щета на здравето. „ Вярно е, че изобретението им няма нищо общо с електронните цигари. Пуши се още веднъж тютюн, само че при температура под 350 градуса. При общоприетите цигари тя наближава 600 градуса, само че крайният резултат още веднъж е вреден “, разяснява специалистът. Тя добави, че предстоят още доста проучвания, с които вероятно ще се потвърди посочената доктрина, а те наложително би трябвало да са направени от самостоятелни специалисти.
Луиза ТРАНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР