Велико народно въстание 4 готвят протестиращите в София. То трябва

...
Велико народно въстание 4 готвят протестиращите в София. То трябва
Коментари Харесай

Протестиращите готвят Велико народно въстание 4

" Велико национално въстание 4 " готвят протестиращите в София. То би трябвало да се организира тази събота - 3 октомври.

Началният час е от 17 ч., а мястото е към този момент ясно - Триъгълника на властта. Там недоволните от ръководството още веднъж ще изискат оставката на кабинета. Ще упорстват и за отдръпването на основния прокурор Иван Гешов. Основното искане на протестиращите, които към този момент над 80 дни са по площадите, е свикването на предварителни избори, заяви novini.bg.

" Ние няма да се откажем в никакъв случай от правото да бъдем свободни! ", декларират от неофициалните водачи " Отровното трио ".

Първото " Велико национално въстание " се състоя на 2 септември - денят, в който се откриваше новата пленарна сесия. Хиляди се събраха в Триъгълника на властта още от сутринта. Тогава се стигна и до конфликти сред протестиращите и полицията. Ескалация на напрежението имаше и в тъмните часове на деня.

На 10 септември имаше " Велико национално въстание 2 ", което към този момент мина без напрежение. Тогава протестиращите още веднъж пристигнаха пред Народното събрание. Протестът пък продължи от сутринта до края на деня. Тогава бе разпънат и 50-метров байрак на България.

Същият байрак бе развят и през вчерашния ден, когато на " Орлов мост " се организира концерт-митинг в поддръжка на митинга.

А на 22 септември - Деня на Независимостта бе Третото Велико национално въстание. Тогава също имаше напрежение в региона на някогашната постройка на Народното събрание.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР