Великият учен Албърт Айнщайн не е участвал в създаването на

...
Великият учен Албърт Айнщайн не е участвал в създаването на
Коментари Харесай

Айнщайн, Боб Марли, момиче Франкещайн. 10 филма за гледане през февруари

Великият академик Албърт Айнщайн не е взел участие в основаването на атомната бомба. Но има сериозен принос планът за нея да бъде задвижен - нещо, за което след това той съжалява.

Освен музикант Боб Марли е бил и политчески деятел. Заради позиците му са се пробвали да го убият.

А историята за Франкещайн може да има и комедиен прочит. В основната роля са едно необичайно момиче и нейният съвсем мъртъв другар.

Това е описът на BBC с филми за гледане през февруари.

The Promised Land

Мадс Микелсен е обичаният на всички изверг (опита да убие Даниел Крейг при първата му поява като Бонд), само че тук е в ролята на положителния. Той е пенсиониран капитан от армията, който се пробва да създаде стопанство на недружелюбния датски полуостров Ютланд.

Не стига, че би трябвало да се бори с бедната земя, а му се постанова да се разправя и с локален благородник, който никак не харесва проектите на някогашния боен. Работата става все по-сериозна, когато в разногласието се намесват оръжия и убийства.

Флимовият критик Фил де Семлейн споделя, че Мадс Микелсен се отличава с внушително наличие, а самия филм дефинира като датска версия на „ Последният мохикан “.

Премиерата в Съединени американски щати бе на 2 февруари. За Англия, Ирландия и Швеция е на 16 февруари.



How to Have Sex

„ Това е най-яката почивка “, споделят си три английски тийнейджърки, отиващи за първи път на отмора в Гърция без родителите си. Този филм би могъл да бъде съвършената комедия с целия звук, пиянство и безпорядък, съпътстващи такива юношески прекарвания.

Но нещата стават съществени, когато едно от девойките стартира да се колебае дали да прави секс за първи път. Всъщност филмът разсъждава върху въпроси като взаимното единодушие, насилието и други „ сиви зони “ към половите прекарвания, споделя журналистът Айзък Фелдберг. Той дефинира кино лентата като „ пресен, незабравим, изработен с доста сила и вълнуваща визия “.

Премиерата за Съединени американски щати бе на 2 февруари. В Канада и Нидерландия филмът излиза на 16 февруари.



Perfect Days

Режисьорът Вим Вендерс се завръща с тази красива история за един чистач на тоалетни в Япония. В свободното си време основният воин, изигран от Коджи Якушо, сади растения и чете.

Може и да не звучи като най-вълнуващия филм, само че тук всеки подробност е обмислен и всичко е казано без цинизъм, с цел да се покаже работата на един житейски зрял режисьор, който осъзнава кои са значимите неща в живота.

Филмът бе номиниран за „ Оскар “ в категорията за задгранични ленти, а Якушо завоюва премия за осъществяването си в Кан.

Премиерата е на 7 февруари в Съединени американски щати, а във Англия и Ирландия – на 23 февруари.



The Taste of Things

Става дума за обич и храна. Действието се развива във Франция в края на XIX век. Готвачът Додин (Беноа Мажимел) и неговата помощничка Южени (Жулиет Бинош) подготвят изключителни ястия и са влюбени. Но тя отхвърля да се омъжи за него, без значение какъв брой пъти той ѝ предлага.

“Лентата е претендент за един от най-великите кулинарни филми, който в действителност е романтика “, написа Vox. Въпреки това фокусът е храната – усетът, смисъла ѝ, страстите, които провокира.

Премиерата в Съединени американски щати е на 9 февруари, а във Англия и Ирландия – на 16 февруари.



Einstein and the Bomb

Албърт Айнщайн не е взел участие в създаването на атомната бомба. Той обаче е създател на писмо до американския президент Франклин Рузвелт, в което го убеждава да задвижи плана по-бързо. Главното му безпокойство е, че Хитлер ще изпревари Съединени американски щати и ще разполага с това унищожително оръжие. Години по-късно великият академик ще осъзнае, че е сбъркал.

Част от тази история е разказана в „ Опенхаймер “. Сега Netflix й обръща по-специално внимание. Във кино лентата са смесени документални фрагменти и са пресъздадени събития, а в ролята на Айнщайн е Ейдън Макардъл.

В Netflix от 16 февруари.



Bob Marley: One Love

Последният филм на режисьора Рейналдо Маркъс Грийн беше доста сполучлив. За ролята си в King Richard Уил Смит получи „ Оскар “. Но на церемонията по награждаването зашлеви пестник на Крис Рок и след тази демонстрация към този момент никой не се интересуваше, че е отличен като най-хубав артист.

Сега Грийн споделя за музикалната легенда Боб Марли. Той обаче се е съсредоточил върху един съответен интервал от живота му – 1976-77 година Тогава Марли е не просто музикант, а политически дейна персона. Певецът оцелява в опит за ликвидиране, до момента в който приготвя величествен концерт с обръщение за мир в Ямайка.

В ролята на Марли е Кингсли-Бен Адир, който към този момент има опит с облиците на именити персони – преди време изигра Малкълм Екс. Предизивикателство за артиста е бил ямайският акцент на Марли, трансформирал се в запазена марка на музиканта.

Премиерата е на 14 февруари.



Drive-Away Dolls

След като направиха 18 кино лентата дружно братята Коен взеха решение, че е време за нов метод. Джоел се захвана с режисурата на черно-бяла версия на „ Макбет “ с присъединяване на Дензъл Уошингтън, а Итън – с Drive-Away Dolls.

Това е история за приятелки-лесбийки, които потеглят на странствуване с кола из Америка. Скоро обаче излиза наяве, че те са преследвани от група гангстери.

Филмът е нехаен и занимателен, цялостен с тематики като секс, гонене и глупави нарушители.

Премиерата е на 23 февруари.



Lisa Frankenstein

Лиса си пада по едно момче. Проблемът е, че той е... мъртъв. Тя върви на гроба му и си приказва с него, изяснява му какъв брой доста го харесва. И внезапно той излиза от гроба в много поизгнил тип.

Сега има нов проблем – момчето се разпада. Но Лиса намира решение. Двамата стартират да събират елементи от други хора, с цел да закърпят гаджето ѝ.

Така се получава този комедиен прочти на историята за Франкещайн. Действието се развива в малко американско градче в края на 80-те години на предишния век.

Историята е основана от носителката на „ Оскар “ за сюжет Диабло Коди, артистичен псевдоним зад който се крие писателката и продуцент Брук Маурио.

Премиерата е на 9 февруари.



Argylle

Това е новата екшън-комедия от основателя на Kingsman Матю Вон. Ели е срамежлива и затворена, само че надарена писателка, създател на поредност шпионски романи а-ла Джеймс Бонд. Главният воин в тях е скришен сътрудник (в ролята Хенри Кавил).

Ели обаче не подозира, че нейните романи имат своето измерение и в действителния живот, до момента в който не се оказва оплетена в същински шпионски екшън.

В функциите са още тогавашната кеч звезда Джон Сийна и певицата Дуа Липа.

Премиерата бе на 2 февруари.



Madame Web

Положението със Спайдърмен е малко комплицирано. Той е част от вселената на Marvel, която е благосъстоятелност на Disney. Няколко второстепенни герои от поредицата обаче още са на компанията Sony, което значи, че в техни поредици, като тази за Венъм да вземем за пример, се появяват и облици, свързани със Спайдърмен, само че не и самият той.

Ето за какво този филм, в който основната роля се играе от Дакота Джонсън, е основан от Sony. Тя е парамедик в Ню Йорк, която внезапно стартира да вижда в бъдещето. В новото състояние тя се сблъсква с един неприятен Спайди (Тахар Рахим), който пък се пробва да убие три девойки, които в бъдеще, в случай че останат живи, биха се трансформирали в негови врагове.

Премиерата е на 14 февруари.

Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР