Великият поход на републиканеца Цецерон продължава по пътищата на родината.

...
Великият поход на републиканеца Цецерон продължава по пътищата на родината.
Коментари Харесай

Цецерон и упадъкът на гербавата република

Великият поход на републиканеца Цецерон продължава по пътищата на родината.
Тази бронирана люспа от ГЕРБ към този момент се движи непретенциозно социологически, само че лекоатлетът Цецо тича в крайник с времето.
Между другото, сътрудника Цицерон е живял баш по времето на упадъка на римската република, умира 43 години преди да се роди Христос. А то някъде към старта на Новата епоха Рим от Република става Империя, дето след това сума народ претендират да са ѝ продължители, чак до наши дни, надали не.
Но, дето се вика, то си е тяхна работа, а ние си приказваме за Цецерон, не за Цицерон.
Както казахме - към този момент има скромни социологически индикатори. Но то не се знае дали няма да отлюспи и някой водещ цоциолог. Както си бере гербери, по този начин може да си набере и социология.
Освен това Цецо има̀ шанса да го изгонят от ГЕРБ, преди да стартира Упадъка на Борисов. А този крах към този момент е забележим с просто око - без значение дали митингите съумеят да го смъкват, към този момент е ясно, че няма връщане обратно. А ГЕРБ без Борисов е просто насипна маса, от която ще си берат такива като Цецерон.
Пък той си понабра и много седесари, а исторически е един от дребното български политици, които нападат монопола на Движение за права и свободи в смесените региони. Това му е едно от направленията сега - върви и разкрепостява обичайния електорат на Движение за права и свободи.
Тъй че в някакъв смисъл Цецо сега люспи по едно и също време ГЕРБ, Съюз на демократичните сили и Движение за права и свободи.
И неговият план за ГЕРБ с човешко лице не е лишен от бъдеще.
***
Тук желая да дам принос в една научна полемика.
В емблемата на “Републиканци за България ”, партията на Цецерон, има петолъчка.
Това хвърли в неразбиране университетските среди и много си блъскахме главата.
Защо Цецерон се разпознава с петолъчка, а не, да речем с четирилъчката на НАТО или шестолъчката на Давид?
В Испанската война предишния век републиканците са най-вече комунисти петолъчници, които героичен падат, унищожени от Генерал Франко. Сега Цецерон води война с Генерал Бабанко. Дотук аналогията, въпреки и хлабава, има някакъв аргумент. Ала Цецерон е първо потомство наедрял буржоа, владелец на частна недвижима благосъстоятелност с движим асансьор и други предмети на лукса. Петолъчката му стои като на Пеевски - звънче…
Освен в случай че не е решил да събира люспи и от лявото придвижване - някакви по-западни левичари, хайверени...
Или в последна сметка просто ще си отлюспи единия лъч от звездата и ще стане изцяло атлантически правилен.
 
Автор: Г-н Балев,
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР