Великият магистър на Малтийския орден е на официално посещение у

...
Великият магистър на Малтийския орден е на официално посещение у
Коментари Харесай

Румен Радев се срещна с Великия магистър на Малтийския орден

Великият магистър на Малтийския медал е на публично посещаване у нас по покана на президента. Румен Радев съобщи, че страната ни цени високохуманната активност на ордена в помощ на всички нуждаещи се. Отношенията сред България и Малтийския медал имат 25-годишна история.

Суверенният боен медал на хоспиталиерите на свети Йоан, от Йерусалим, Родос и Малта е рицарски набожен медал на римокатолическата черква и е един от най-древните. Има дипломатически връзки със 109 страни. Развива благотворителна, обществена и филантропична активност в целия свят. У нас Малтийскит медал е провел над 350 начинания в поддръжка на лечебни заведения, учебни заведения, обществено слаби в 107 обитаеми места. Помощ, за която президентът Радев изрази благодарността на страната ни.
Румен Радев - президент на Република България: Утре ние ще открием първия за България високотехнологичен апарат „ Нирвана " за рехабилитация на деца, страдащи от детска церебрална парализа, който е обезпечен в една от лечебните заведения в София с поддръжката на Малтийския медал в София.
С поддръжката на Малтийския медал болница „ Св. София " ще получи нов ехограф, а болничното заведение в Дупница - кола за спешна помощ. Румен Радев и Фра Джакомо разискаха и проблемите, свързани с миграцията.
Фра Джакомо Дала Торе дел Темпио ди Сангуинето, Велик магистър на Суверенния боен хоспиталиерен медал на Св. Йоан от Йерусалим Родос и Малта: Коментирахме обстановката във вашия района и ролята, която България играе като мощ на непоклатимост и мир. Сигурен съм, че идните ми срещи с гражданските и религиозните управляващи ще укрепят още повече съществуващите към този момент прелестни връзки на другарство и съдействие.
За щедрост, обучение и религиозна приемливост беседва Великият магистър при срещата си с ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева. Програмата му включва и срещи в Светия синод и мюфтийството.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР