Великият Гари Каспаров се връща край шахматната дъска! По-велика новина

...
Великият Гари Каспаров се връща край шахматната дъска! По-велика новина
Коментари Харесай

Гари Каспаров се завръща

Великият Гари Каспаров се връща край шахматната дъска! По-велика вест в античната игра не е имало скоро. Геният от Баку ще вземе присъединяване в стадий от шампионата Grand Chess Tour в американския град Сент Луис. За това оповестява уеб сайтът на надпреварата. " Изпълненен съм с боязън преди формалното завръщане в играта. Разбира се, не съм очаквал, че това ще се случи повече от 10 години след края на кариерата ми ", написа Гари. " Да се върна зад дъската в Сент Луис! Това в действителност е голяма чест! Не бих си поискал по-подходящо място ", сподели още 54-годишният съветски жител.

Турнирът ще се организира от 2 до 12 август оповестява offnews. Наградният му фонд е 300 000 $. Каспаров ще вземе присъединяване в шампионата по бърз и блиц шах сред 14 и 19 август! Сред противниците са девет състезатели, в това число сънародниците му Сергей Карякин и Ян Непомнящий.

Каспаров е 13-ият първенец на планетата по шахмат. Той удържа трона от 1985 година до 1993 година. През 2005 година дефинитивно се отхвърли. Впусна се в политиката, като е измежду главните критици на Владимир Путин и постоянно си има проблеми с управляващите, напомня Sporta.bg.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР