Великият джазмен Луис Армстронг казва: “Какво е джаз? Човече, ако

...
Великият джазмен Луис Армстронг казва: “Какво е джаз? Човече, ако
Коментари Харесай

Завръщане към корените на джада


Великият джазмен Луис Армстронг споделя: “Какво е джаз? Човече, в случай че питаш, в никакъв случай няма да схванеш.” А майсторът на пианото Дейв Брубек прибавя: “Джаз значи независимост.” Именно тази независимост, подбудена от смесицата на звуци, цветове и чувства желаят да предадат на феновете музикантите, участващи в шестото издание на " Биг бенд джаз академия ". Диригент на цялата тази красива импровизация е тромбониста Вилислав Стоянов.

Концертът, озаглавен " Back to the Roots " показва новата генерация надарени български джаз музиканти – Николай Костадинов – пиано, Красимир Зафиров – китара, Ивайло Манев – барабани, Александрос Красидис – тенор саксофон и певиците Яра Ходкевитч – Енев, Сияна Калоянова, Елия Тодорова, Валерия Василенко, Йосифа Стоянова.

В осъществяването на студентите от Музикалната академия, дружно с Биг бенда на БНР, ще прозвучат типичен джаз пиеси и стандарти, аранжирани от Александър Бръзицов. Сред вокалистите е и дъщеярата на Вили Стоянов- Йосифа, с която той не излиза за първи път на една сцена. Бъщето обаче е невероятно, в случай че не се завръща към корените, които му дават устоичивостта да издържи на всяка стихия в това е убудун бащата на Йосифа - внук на огромния български композитор Йосиф Цанков - основал на повече от 500 музикални творби, създател на някои от най-известните градски шлагери и обичани поп песни, изпълнявани от Паша Христова, Лили Иванова, Йорданка Христова и доста други.

Почитателите на хубавата музика могат да се насладят на концерта " Back to the Roots " на 17 февруари, от 19 часа в Първо студио на БНР.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР