Великденският пост вече започна. Както знаете по време на поста,

...
Великденският пост вече започна. Както знаете по време на поста,
Коментари Харесай

Защо да откажете секс по време на страстната седмица?

Великденският пост към този момент стартира. Както знаете по време на поста, като се изключи че не би трябвало да ядете месо, би трябвало да се въздържате и от секс.

Според Светото писание половите връзки по време на пост не са неразрешени, само че не са желателни.

Ако решите да спазвате поста извънредно строго, то тогава би трябвало да сте наясно, че сексът е неразрешен даже и за женени двойки, само че при положение, че не можете да издържите до Великден, се обърнете към духовник, който да ви "освободи " от тази част от поста.

Важно е да се означи, че в случай че брачните сътрудници желаят да съблюдават плътско самоограничение, то би трябвало да е по взаимно единодушие, тъй като в случай че се въздържаме без единодушието на половинката си, можем да я подтикнем към блудни дейности.

Не е добре мъж или пък жена да се въздържа срещу волята на половинката си, тъй като по този метод подтиква другия към грях и проваляне. Ако дамата откаже на мъжа, той или ще посегне самичък да си прави наслаждение, което е грях, или ще отиде на друго място и тогава ще стане още по-лошо.

Въпреки рекомендациите за самоограничение от интимна непосредственост по време на пост, половото другарство в фамилията се оказва, че не е неразрешено.

Съществува тезата, че когато двама души се обичат, това единствено може да радва Бог. Особено, когато тези двойки са отдадени един на различен в брак, блажен от църквата. Вярващите категорично отхвърлят секса без обич и изневярата по време на великия пост.
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР