Великденският концерт на Община Монтана и тази година ще се

...
Великденският концерт на Община Монтана и тази година ще се
Коментари Харесай

Монтана посреща Великден с концерти, спектакли и ателие за писани яйца

Великденският концерт на Община Монтана и тази година ще се организира на открита сцена пред храм „ Св. св. Кирил и Методий”. Той ще стартира в 10:30 ч. на 28 април /неделя/. Духовият оркестър „ Дико Илиев”, Представителният танцов отбор „ Пъстрина” и Фолклорната групировка „ Огоста” ще вземат участие в концерта, отдаден на Възкресение Христово.
Духовият оркестър с диригент Пламен Крумов е подбрал за празничния концерт най-вече Дико-Илиеви хора от богатия си репертоар. Художественият началник и хореограф на отбор „ Пъстрина” Първан Първанов е присъединил танци от шопска, пиринска и северняшка фолклорни области. Фолклорната групировка „ Огоста” с диригент Цветан Цветанов ще заложи на изявените си солистки.
При дъждовно време концертът на обединенията от Народно читалище „ Разум 1883” ще се състои в Младежкия дом.
На светлия християнски празник е отдаден детският театър, „ Надхитряне “. Той ще се играе в Драматичен спектакъл – Монтана, на 22 април от 12 ч. Режисурата е на Ирина Димитрова, а функциите извършват младите артисти Тихомир Иванов, Мила Топалова, Димитрина Проданова и Асен Таков. Ден по-късно – във вторник, ще се състои Великденски балетен театър „ Кой направил е цветята” на танцова школа „ Финес” с началник Ина Колева. Той ще стартира в 18:30 ч. в Голяма зала на театъра. През Страстната седмица – на 24 април, обичайният си годишен театър ще показа Детско-юношеската театрална школа с началник Ирина Димитрова. Премиерата е с начален час 19:00 в Клуба на артиста.
На 24 април Великденска работилница за направа и украса на яйца от изкуствени материали ще отвори порти в Общински юношески дом. От 10 до 16 часа Румяна Белчева – началник на клуба по приложно изкуство „ Дорос”, ще образова деца от начален и прогимназиален стадий. След уъркшопа умело жури ще оцени креативния резултат и ще дефинира най-сполучливите и истински декоративни яйца. Организаторите са планували награди за класираните на челни позиции. Творбите им ще бъдат подредени в спонтанна галерия във фоайето на Младежкия дом.
На Велики четвъртък - 25 април, в Експозиционната зала на Регионален исторически музей Монтана (ул. "Граф Игнатиев " 3) посетителите ще могат да видят мултимедийна презентация, отдадена на традицията в боядисването на великденските яйца. Презентацията ще показва уредника Светлин Ангелов. По време на Великденските празници музеят ще работи единствено по предварителна поръчка.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР