Великденските яйца вече украсиха централните врачански улици. За поредна година

...
Великденските яйца вече украсиха централните врачански улици. За поредна година
Коментари Харесай

Враца с цветна украса и богата програма за Великден

Великденските яйца към този момент украсиха централните врачански улици. За поредна година пъстрата декорация ще радва жителите и гостите на града. Зелена арка от цветя ще посреща всички жители на Враца при започване на пл. „ Христо Ботев”. Площадът, който събира жителите на всички огромни празници, ще бъде декориран с 3 двуметрови яйца , изрисувани с национални претекстове.
От 15 до 30 април 2019 година ще се организира и обичайният Великденски базар. В него излагат творбите си локални търговци на великденска декорация, майстори на ръчно направени сувенири, разнообразни типове бои за яйца, както и великденска украса за празничните дни.
Голямо дърво, ситуирано при започване на бул. „ Никола Войводов “ще бъде окичено със 100 декоративни яйца . Централната пешеходна зона ще бъде украсена с изрисувани яйца с височина от един метър.

Всяка детска градина ще има свое великденско дърво, украсено от нейните питомци.
Лазаровден и Цветница тази година съответстват с провеждането на XIII Международен фолклорен фестивал „ Врачанска пролет ”. Първият концерт от фестивала с лазарски песни и танци стартира на 20 април от 11:00 ч. на пл. „ Христо Ботев” а на Цветница, 21 април в 10:30 ч. дефиле от танцьори ще премине с маршрут от паметника на Свети Софроний Врачански до площад „ Христо Ботев”, където от 11:00 ч. ще покажат своето майсторство танцови сформира от Албания, Молдова и България.
Великденските празници ще стартират с фолклорното надпяване „ С ария по Великден”, което ще се организира на Велики четвъртък - 25 април от 10:00 ч. в Етнографско-възрожденския комплекс. Там ще могат да се чуят Великденски песни, а всеки присъстващ може да опита гения си в шаренето на перашки.

На Великден - 28 април в 11:00 ч . на пл. „ Христо Ботев” празниците ще стартират с концерт на духов оркестър при НЧ „ Развитие 1869”- Враца.
Негово Високопреосвещенство Врачанския Митрополит Григорий ще поздрави с възгласа „ Христос воскресе” всички пристигнали да честват дружно на Централния площад. Поздрав към присъстващите ще сервира и кметът на Община Враца - Калин Каменов.
В празника с музикална стратегия ще се включат и малчуганите от ДГ „ Европейчета”, а за поколението преди тях ще пее националния артист Светлин Миланов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР