Великденската радост трябва да ни сближава и обединява всички като

...
Великденската радост трябва да ни сближава и обединява всички като
Коментари Харесай

Македонската православна църква: Като народ да намерим начин за помирение и да простим всичко

Великденската наслада би трябвало да ни сближава и сплотява всички като рожби на нашата майка Църква, и нас в отечеството, и всички вас, които живеете разселени по света. Без разлика къде сме, да живеем богоугодно и в мир с всички хора, като резервираме националните и духовните специфики като народ, като поставяме нужната грижа за светостта на брака и фамилията, грижа за по-възрастните, немощните и бедните и изключително за младите и възпитаването им в духа на православната религия и вековните ни обичаи, се споделя във Великденското обръщение на главата на Македонската православна черква - Охридска архиепископия архиепископ Стефан, съобщи организация МИА, представена от Българска телеграфна агенция.

Като народ най-накрая да намерим метод да се помирим и да извиним всичко с Възкресението. Това е наше свято обвързване като християни, тъй като който не обича брат си, по какъв начин може да обича Бог?, прибавя архиепископът.

Благодатният огън се чака да дойде тази вечер в Скопие от Ерусалим през София. " Тази година съдействието и любовта на Българската православна черква и на Македонската православна черква ще се удостои с това неин свещеник да взе участие в този плодороден и вълшебен акт и да вземе персонално Благодатния огън. Тази година свещеник Яков от Струмичката епархия ще вземе огъня и ще го донесе като благослов за православния народ и православната черква в Република Македония ", съобщи за МИА отец Бобан Митевски от кабинета на архиепископа.

Епископ Яков с Благодатния огън ще бъде посрещнат на летището в Скопие от архиепскоп Стефан и представители на другите епархии в Северна Македония и по-късно ще бъде разнесен по храмовете в Скопие и епархиите.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР