Великденска кръводарителска акция ще има в Търговище. Тя е организирана

...
Великденска кръводарителска акция ще има в Търговище. Тя е организирана
Коментари Харесай

Великденска кръводарителска акция инициира БЧК - Търговище

Великденска кръводарителска акция ще има в Търговище. Тя е проведена от Българския червен кръст в Търговище и Отделението по трансфузионна хематология към Многопрофилната болница за интензивно лекуване в града, оповестиха от червенокръстката организация.

Акцията по безплатно кръводаряване ще бъде в дните преди най-светлия християнски празник Възкресение Христово - на 22, 23 и 24 април в Отделението по трансфузионна хематология 8 до 13 часа.

Към момента Кръвният център към регионалната болница не изпитва остра потребност от кръв. "Трудно, само че се оправяме с ежедневните потребности ", разяснява за Българска телеграфна агенция завеждащият доктор Цветана Димитрова. По думите й кръводаряването в Търговище е най-вече роднинско - отзовават се близки на пациентите.

Организаторите на акцията приканват жителите, които са в положително физическо положение и са на възраст до 60 години да дарят кръв за тези, които имат потребност от нея. Безвъзмездното кръводаряване е един от най-хуманните и благородни актове в името на живота, допълват още от БЧК.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР