Великденчето представлява многогодишно, тревисто растение. Съществуват около 500 негови разновидности.

...
Великденчето представлява многогодишно, тревисто растение. Съществуват около 500 негови разновидности.
Коментари Харесай

Великденче – билката, която лекува невроза, възпаления и още куп болежки

Великденчето съставлява многогодишно, тревисто растение. Съществуват към 500 негови разновидности. У нас те са към 40 и тъй като порастват най-много към април и май месец, когато е Великден, ги назоваваме великденчета . Народът го назовава още “мъжка честност " , защото при допиране нежните листенца на цветовете окапват

Употребата на великденчето за лекуване на кашлица и други респираторни признаци датира от стотици години. Счита се, че растението работи като естествено отхрачващо средство, което може да помогне за изчистването на натрупването на слуз и храчки, позволявайки на хората да изчистят дихателните си пътища и да дишат по-удобно. За задачата се прави чай от билката.
 великденче iStock/Getty Images
Според изследвания великденчето съдържа мощна доза антиоксиданти . Те освен защищават клетките от увреждане, само че могат да създадат кожата да наподобява по-млада и здрава.

Великденчето се употребява и при хора, които имат проблеми с храносмилането или загуба на вкус .-->

Билката може също да се приема, в случай че желаете да пречистите черния си дроб, както и в случай че сметнете, че имате потребност от детоксикация.

При невроза се предлага чаша чай преди лягане. Великденчето се предлага на хора, полагащи най-вече мисловен труд, защото билката работи за стимулиране на паметта .

Дори и да нямате здравословни недоволство, чаят от великденче не е нездравословен. Препоръчва се да събирате пресни цветове от тази билка за по-голяма резултатност.

Как да си приготвим чай?

Една претъпкана чаена лъжичка билка се залива с 250 мл кипяща вода, запарва се 3-5 минути и се прецежда.
 чай iStock/Getty Images
И още:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР