Великден всяка година озарява трапезата ни с вкусни гозби, между

...
Великден всяка година озарява трапезата ни с вкусни гозби, между
Коментари Харесай

Д. Маргаритов: Пазарувайте само от законни търговци, иначе рисковете са големи

Великден всяка година озарява трапезата ни с вкусни гозби, сред които боядисани яйца, козунаци и агнешко. Забързаното всекидневие, неналичието на време и стегнатият бюджет обаче ни излагат на опасности по време на празничното извършване на покупки. Кои са те - тематиката в Сутрешния блок на Българска национална телевизия разяснява ръководителят на Комисията за отбрана на потребителите Димитър Маргаритов.

Димитър Маргаритов – ръководител на Комисията за отбрана на потребителите: Две групи са проблемите за потребителите - едната е обвързвана с качеството на продуктите и втората е обвързвана с цените и правото на информация. Трябва да купуваме от търговци и търговски обекти, само че не и от багажници на бусове да вземем за пример, тъй като рисковете тогава са доста огромни.
Има законови правила и те би трябвало да се съблюдават, безапелационен е Маргаритов.
Димитър Маргаритов – ръководител на Комисията за отбрана на потребителите: Моят апел към хората е да гледат деликатно, да наблюдават и съпоставят цените, изключително при пониженията.
Т.нар. резервации в последната минути са рискови до някаква степен, въпреки че и там може да има преференциални предложения. Но постоянно когато резервираме хотел или пътешестване, е доста значимо да влезем в контакт с този, който дава офертата, не просто да гледаме шарената картинката и да четем написаното, изясни Маргаритов.
Димитър Маргаритов – ръководител на Комисията за отбрана на потребителите: По празниците ще имаме дежурни екипи, които могат да извършат инспекция, тъй че дано да ни търсят. Апелирам и към търговците да не спекулират по празниците с търсене на бърза облага.  Започнаха инспекции на Агенцията по сигурност на храните преди празниците Започнаха инспекции на Агенцията по сигурност на храните преди празниците
Започнаха инспекции на Агенцията по сигурност на храните в цялата страна преди идните празници - Великден и Гергьовден. Инспекторите наблюдават за...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР