Великден, точно както Коледа, се свързва с приятни моменти с

...
Великден, точно както Коледа, се свързва с приятни моменти с
Коментари Харесай

Наръчник за оцеляване по празниците със семейството

Великден, тъкмо както Коледа, се свързва с приятни моменти с цялото семейство. Ако живеем надалеч от околните си, несъмнено сме възнамерявали пътешестване, с цел да посрещнем всички дружно празника. Но сходни събирания не постоянно са толкоз занимателни и изпълнени с усмивки, както по картинките.

 Как да подготвим дома си за Великден
Как да подготвим дома си за Великден

И да се заредим с въодушевление

Да си подсигуряваме незабравими мигове с родата до девето коляно в множеството случаи се оказва задача невъзможна. Просто тъй като доста разнообразни хора, с разнообразни ползи и визии за живота, събрани на едно място, генерират по-скоро спорове. Няма по какъв начин да пропуснем и конфликта на генерации.

Дипломация

Ако сме към 30-те и към момента нито имаме брак, нито дете, сигурно ще успеем да се превърнем в център на внимание на сбирката с бабите . Първо ще ни огледат дали всичко си имаме, а след това ще зацъкат съмнително с уста какви положителни деца сме били.

 Снимка 349387

Ако имаме шанс, ще обвинят мъжете/жените, че в днешно време за нищо не стават и губят съществено, че още сме измежду необвързаните. Ако ли пък не, следват нравоучения за институцията на брака и стерилитета около Христовата възраст .

В такива сконфузни моменти не оказват помощ пояснения от рода на " Ама всичките ми другари още не са женени ". По-добре да изтъкнем достиженията си в кариерата , с цел да потвърдим, че не си губим времето без резултат.

Другата страна на монетата

Ако пък имаме свое семейство и сътрудникът ни е с нас, би трябвало непрекъснато да сме нащрек да не попадне под обсадата на някоя прекалено любопитна родственик , интересуваща се горещо от заплатата, имотното положение и здравния му/й статус.

 Снимка 349379

С бебе на ръце сигурно също няма да избегнем мястото в центъра на вниманието . А в случай че се съберем с други братя (или сестри) по орис, няколко часа диалози за памперси, зъбки и други, съдържащи най-вече формата " ние " (ние хапваме, ние пишкаме), не ни мърдат.

Домашни любимци, бебета и други пакости

Ако нито бебетата, нито кучетата са наша благосъстоятелност, то ще би трябвало да преглътнем взаимното общуване с тях в името на общото богатство. В това число и желанието на котката да ни издере очите, " маркираните " от кучето обувки или " подръж малко Ивчо, да вървя да пуша една цигара " . Ако не приемем всичко това с усмивка, рискуваме да бъдем жигосани от родата.

Неутралитет

Един от най-ценните препоръки в сходни обстановки е да не взимаме ничия страна . Със сигурност ще станем част от диалози за това по какъв начин третият ни братовчед си е пропилял живота и по какъв начин Мимето е прекалила с пластичните интервенции.

 Снимка 349381

Но постоянно може да се откри някой афектиран от нашата позиция , по тази причина по-добре да я запазим за себе си. Същото важи и за мнението по отношение на ястията, които се сервират. Знаем, че мама прави най-хубавата баница, само че на вуйна май й омръзна да й го натякват.

Всичко изписано дотук, несъмнено, е видяно от шеговитата страна. Всеки, който има опция да бъде дружно с околните си по празниците, би трябвало да се усеща същински благополучен. А без някой и различен скандал просто ще бъде прекомерно скучно.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР