„Великден е велик за хората, които го осъзнават, иначе може

...
„Великден е велик за хората, които го осъзнават, иначе може
Коментари Харесай

Митрополит Гавриил: Великден ще усетят тези, които имат вяра и любов към Господа

„ Великден е популярен за хората, които го осъзнават, другояче може да бъде елементарен ден. Ще го усетят тези, които имат религия и обич към Господ ", съобщи в изявление за Българска телеграфна агенция Ловчанският митрополит Гавриил.

„ Това е най-големият християнски празник и във всички времена се е посрещал тържествено, с огромна наслада, без значение какви са били външните благоприятни условия и условия. Спомняме си за Христовото страдалчество и неговото преславно възкресение, уточни митрополитът.

Имаме най-голямата реликва - Светото причестяване

Митрополит Гавриил съжалява, че тази година няма да се изпрати българска делегация, която да донесе плодородния огън от Йерусалим. Според него обаче въпреки всичко ще имаме най-голямата реликва, а това е Светата литургия и Светото причестяване с тялото и кръвта Христови.

„ Светото причестяване е най-важното в живота на християнина. Ние одобряваме тялото и кръвта Христови и в действителност Христос влиза в нашите души. Няма нищо по-свято, което човек да усети и да му помогне в битката с неговите пристрастености и немощи, с неговите грехове, да го издигне в духовно отношение. Това е най-великото свещенодействие, най-голямата реликва ", безапелационен е митрополитът.

Той добави, че ще имаме плодороден огън от предходната година. „ Ние плодороден огън започнахме да получаваме през 1995 година за пръв път. Преди това не е имало, в миналото това е било невероятно. Когато не е имало самолети, хората са ходили със седмици, с месеци, с цел да се поклонят на светините в Йерусалим ", сподели Негово високопреосвещенство и добави, че се надява следващата година да имаме опция да получим плодородния огън от Йерусалим.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР