Великата и невероятна Стоянка Мутафова е оставила в много хора

...
Великата и невероятна Стоянка Мутафова е оставила в много хора
Коментари Харесай

Известният галерист Момо Трайков разказа спомените си за Стоянка Мутафова

Великата и невероятна Стоянка Мутафова е оставила в доста хора мемоари, които те мъчно могат да не помнят. Сред тях е галеристът Момо Трайков, който е внук на актрисата от предишното Лили Попиванова, написа Блиц.  

Ето какво си спомня той: Вкъщи идваха доста актьори, тъй като театрите са покрай нашето жилище, а у дома постоянно имаше нещо за ястие, кафе и  сладкиши.  След зрелище артистите постоянно би трябвало да разхлабен. Не могат  да отидат напряко да спят. Моята най-голяма привилегия в детството беше,  че баба ми Лили Попиванова, непрекъснато ме водеше в театъра до момента в който репетира,  или има зрелище. А аз волно и безнаказано сновях по гримьорните  и гледах по какъв начин се гримират  Стефан Днаилов, Велко Кънев, Антон Радичев, досаждах на Славка Славова и Таня Масалитинова. Познавах всички актьори. Гледах  как играят на табла, до момента в който чакат да излязат на сцената. Двама играят, а другите разясниха като кибици.

Една вечер  след зрелище, баба ми със  Стоянка Мутафова,  бяха огромни приятелки, дойдоха у дома да се провиснал.  Докато си говореха, стана късно и Мутафова остана да спи у дома.  Към среднощ в моята стая си бях пуснал хардрок. Стоянка влиза и вика:  „ Какво е това дето слушаш, че това не е никаква музика. Това е единствено ужасяващ звук. ” Отговарям  й, че те не схващат, че това е музиката на нашето потомство. „ Така ли? –извикаха и двете в един глас.- По наше време имаше същинска музика. ”  И като си пуснаха  Елвис Пресли и Джони Алиде,  и като се хванаха по нощници, подобен рок извъртяха!  Аз единствено ги гледах слисан. Те се вихриха по този начин в гневен рокендрол и тресяха къщата измежду нощ, до момента в който не паднаха изтощени в хола. Стоянка Мутафова споделяше, че единствено като чуе рокендрол тутакси скача,  и не може да се спре. А за Стефан Данаилов помня по какъв начин веднъж имах задача от учебно заведение  да заведа в класа да гостува известна персона.

Казвам на баба ми Лили Попиванова, а тя незабавно отиде в гримьорната при Стефан Данаилов, тогава той  играеше в  прочутия сериал  „ На всеки километър ”:  „ Ламбо, почва тя от вратата, би трябвало да отидеш в учебното заведение и да приказваш пред децата, че Момо е заречен! ” И той, както си беше добър,  веднага сподели „ Ами, добре! ”. А в учебното заведение настана една еуфория, всички желаеха да участват. Учителките пристигнаха с най-хубавите си тоалети, нагласени, гримирани, с прически особено за срещата. Ламбо беше всеобщ любим, харесван от всички генерации дами. Цял час приказва Стефан Данаилов, а аз бях на седмото небе от горделивост.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` реклама Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР