Великанът на гребането и световния спорт сър Стив Редгрейв даде

...
Великанът на гребането и световния спорт сър Стив Редгрейв даде
Коментари Харесай

Великият 5-кратен олимпийски шампион Стив Редгрейв: Пловдив предлага отлични условия за гребците

Великанът на гребането и международния спорт сър Стив Редгрейв даде висока оценка на организацията на Световната купа в Пловдив и на изискванията, които градът дава. Редгрейв е притежател на 5 следващи златни олимпийски медала, извоювани на Игрите от 1984 до 2000 година и е 9-кратен международен първенец. През 2001 година е почетен с рицарско звание от кралица Елизабет II. От 2018 година именитият британец, е механически шеф на китайския народен тим по гребане, който приключи преди всичко в отборното класиране на Световната купа. Китайците организираха дълъг лагер на пловдивския гребен канал преди надпреварата. Разширеният им тим, който дойде в България, беше от близо 100 души.
" Пловдивският канал е доста добър. Бях тук за пръв път на Световното състезание по гребане за мъже и дами през предходната година, което беше проведено на доста високо равнище. Сега прекарахме в Пловдив две седмици и половина и всичко беше фантастично. Харесвам този град, одобрявам хората, отношението. А изискванията за гребане са прелестни. Отседнахме в хотел " Ландмарк ", който се намира навръх старта на гребния канал. Дори се шегувахме, че в случай че преместим хангарите от тази страна, ще можем да отидем на подготовка непосредствено от стаите си. В началото дори май леко стреснахме общителните уредници, като казахме, че лодките би трябвало да са от тази страна на канала, тъй като те се стремяха да имаме цялостен комфорт. Е, наложи се бързо да се усмихна и да разкрия, че се майтапя. Получихме прелестно отношение и отлични условия за подготовка. Благодаря, Пловдив. А и организацията на Световната купа беше доста добра – нещо, в което не съм се съмнявал, откакто видях какво международно състезание направихте през предходната година ", сподели именитият Стив Редгрейв, който внесе факела с олимпийския огън на стадиона в Лондон за откриването на Игрите през 2012 година

„ Тръгвам си от Пловдив с задоволство от ползотворно прекараното време тук, с отлични усещания от хората. Определено ме спечелихте като другар на Пловдив. Разбира се, имам български другари и от преди – като Светла Оцетова, която е механически шеф на Международната федерация и прави доста за международното гребане. Но ето, че станах другар и с нейната щерка Роси, която също работи неуморно за организацията на огромните шампионати в България и е измежду към този момент упоменатите гостоприемни експерти, които вършат атмосферата за гребците отлична “, добави Редгрейв, който през 2002 година е подложен на 36-о място в ранглиста на Военновъздушни сили за Стоте най-велики британци.

Редгрейв приказва и за задачите, които си слага отпред на китайския народен тим.

" Олимпийските игри в Токио естествено са значима стъпка от цялата ни тактика. Китай желае да завоюва златен олимпийски орден. До момента страната има единствено една олимпийска купа на домашните Игри през 2008 година Така че в този момент първата цел е да завоюва злато на Олимпийски игри отвън границите на Китай, само че огромната цел са две трофеи в Париж през 2024 година ", сподели носителят на феноменалните пет златни медала от пет поредни Олимпийски игри.

Емблемата на международното гребане разяснява и положението на обичания му спорт в световен мащаб и провокациите, пред които е изправен.

" Гребането се намира в предопределен интервал. Леките категории бяха включени в Олимпийските игри след Барселона 1992, а в този момент една от тези дисциплини отпада - четворката без рулеви. Винаги сме били притиснати до стената. А не трябва да губим позициите си, тъй като, в случай че създадем и най-малкото оттегляне, това ще подейства зле на нашия спорт. Пред нас сега има много провокации и се надявам, че Международната федерация ще успее да се оправи с тях и да запази имиджа на гребането в олимпийското семейство ", проучва Редгрейв.

А каква е рецептата на огромния първенец за сполучлива кариера?

„ Първо - да си задоволително млад, когато започваш да се занимаваш със спорт. И второ - да тренираш доста, доста отдадено! “ Само това ли е, толкоз ли е просто? „ Само това е, само че не е толкоз просто “, отвърна с усмивка Стив Редгрейв, преди да си тръгне от България.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР