Велика събота е и тези, които не са боядисали яйцата

...
Велика събота е и тези, които не са боядисали яйцата
Коментари Харесай

Боядисване на яйца с природни багрила

Велика събота е и тези, които не са боядисали яйцата на Велики четвъртък, може да го създадат през днешния ден.

Все повече хора се насочват към естествените багрила, защото боята от магазините не постоянно е безвредна и е допустимо да съдържа химикали, нездравословни за здравето ни.

Ето няколко съвета кои естествени артикули може да използваме за приемане на разнообразни цветове:

Червено

Нарежете или настържете една приблизително огромна глава алено цвекло и я залейте с един литър вода. Добавете 1 супена лъжица оцет и 1/2 супена лъжица сол, след което поставете суровите и измити яйца в сместа. Варете в продължение на 20 мин.

За приемане на най-важния цвят /червен/ може да ползвате и корен от билката Брош, поучава Руми Илиева в 50 грама от билката са 3 лева ​Ето какво написа Руми за техниката, която е употребила: "Сварих яйцата в съд (кафяви и бели) за 10 минути. В обособен съд заврях вода и прибавих 2 супени лъжици корен брош. В началото водата стана оранжева и нямах никакви очаквания, че е допустимо да се получат червени яйца. Отварата повря 5 минути, сложих и яйцата вътре да врат дружно и след 5 минути получих най-прекрасните червени яйца боядисани с естествена багра! "

Зелено

Залейте една връзка магданоз или 1/2 кг. спанак с един литър вода и варете до оцветяване на течността. След подготвеност я отстранете от котлона и сложете в нея авансово сварените яйца. Дръжте ги вътре до приемане на стремежи цвят.

Синьо

Пасирайте 1 ч. ч. замразени боровинки, след което към тях прибавете 2 с.л. оцет, 1 ч.л. сол и ги залейте с 400 мл. вода. Сварете сместа добре и прибавете сварените яйца вътре. Времето, което би трябвало да стоят в нея е минимум един час.

Светло синьо

За приемането на този цвят ви би трябвало една приблизително огромна алена зелка, която се нарязва. Залива се с 1 л. вода и към нея още веднъж се прибавят 2 с.л. оцет, 1/2 с.л. сол. Сместа се поставя на котлона и откакто се оцвети задоволително се смъква от огъня, зелето се отстранява, а във водата се слагат към този момент сварените яйца.

Жълто

За този цвят ще ви е нужна подправката куркума. Разбъркайте 3 с.л. от нея в 1 л. вода и прибавете 2 с.л. оцет. В тази примес сложете сурови яйца и ги варете до подготвеност и оцветяването им.

Оранжево

Това багрило може да приготвите от 1 кафена чаша червен пипер, който да разтворите в 1 л. вода. Този път прибавете 3 с.л. оцет и 1 с.л. сол. Сместа варете дружно със суровите яйца към 20 мин., а по-късно ги оставете да престоят, с цел да добият мечтаната бляскавост на цвета.

Екипът на Dunavmost ви пожелава триумф и креативно ентусиазъм! Весели Великденски празници!
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР