Велик Занчев и Владимир Владимиров са освободени като членове на

...
Велик Занчев и Владимир Владимиров са освободени като членове на
Коментари Харесай

Желязков: Директорите на Холдинг БДЖ са сменени заради сериозни пропуски в управлението

Велик Занчев и Владимир Владимиров са освободени като членове на Съвета на шефовете на „ Холдинг БДЖ”, тъй като одитния отчет за разбор на риска сподели, че сдружението има съществени пропуски в мениджмънта, които не се дължат толкоз на персонална човешка уязвимост, а на неумението да се оправят с новите провокации, свързани с интензивното развиване на компанията. Това съобщи министърът на превоза Росен Желязков
Новите лица в управлението на БДЖ ще са Григори Григоров и Светломир Николов, които имат богат опит в системата и положителни мениджърски умения, посочи той пред bTV.
За концесията на Летище София министър Росен Желязков изясни, че интернационалния интерес е огромен. По думите му в концесията е заложено построяването на нова писта. Печалбата на летището в този момент е 10 млн. лв. годишно, а може да се удвои, счита Росен Желязков. В централния бюджет е разказано, че парите от концесията на Летището ще бъдат дадени за БДЖ и за покриването на задълженията му към страната, разяснява още той.

Министърът на превоза изясни, че единствено България и Литва са били срещу предложенията на Брюксел за така наречен проект „ Макрон “. По думите му те са имали ясно и единомислещо мнение, дружно с превозвачите и евродепутатите ни. Този проблем демонстрира разделянето на Европа на външна страна и централни страни, сподели още той.
Желязков разяснява, че българските превозвачи са доста конкурентноспособни и имаме един от най – положителните автопаркове. По думите му тези общи законодателни решения целят да не обиден огромните европейски страни, само че по този метод те дискредитират периферните страни и ги ощетяват. Според него за жалост решенията в Съвета на Европейски Съюз се взимат по страни и с цел да се блокира този закон, то е трябвало най-малко 12 страни да не го поддържат, само че Полша и Чехия в последния миг са се отказали.
Желязков разяснява още, че с цел да има едно предписание, то би трябвало да бъде използвано и да може да се управлява. В момента той не вижда вид, при който да се следи дали даден водач се е прибрал у дома след четири месеца по пътищата. Неговото мнение е, че тази мярка е по – скоро да се удовлетворят настояванията на жителите в Западна Европа. Той акцентира, че няма да поддържат и възбраната да се спи в кабините, тъй като нашите са съвременни и оферират всички условия за отмора в тях.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР