Векторните процесорни инструкции AVX-512 постепенно стават масови.Процесорният гигант Intel обнови

...
Векторните процесорни инструкции AVX-512 постепенно стават масови.Процесорният гигант Intel обнови
Коментари Харесай

Процесорите Intel Cannon Lake поддържат AVX-512 инструкциите

Векторните процесорни указания AVX-512 последователно стават всеобщи.
Процесорният колос Intel обнови уеб-страницата на своя формален уебсайт, отдадена на новия 10 нанометров процесор Core i3-8121U с микроархитектура Cannon Lake . Оказа се, че с прехода към по-съвременен софтуерен развой, чиповете от тази процесорна фамилия поддържат AVX-512 инструкциите.

Да си напомним, че първият вид на комплекта векторни указания AVX-512 се появи в процесорите Intel Xeon Phi Knights Landing, предопределени за HPC изчисленията от друг тип. Миналата година тяхната поддръжка бе добавена в HEDT сегмента дружно с чиповете Skylake-X. А в този момент да извършват AVX-512 инструкциите могат и процесорите за всеобщите потребителски платформи, започвайки от Cannon Lake.



Векторните указания AVX-512 дават на новите процесори съществено преимущество в редица профилирани задания. Това са да вземем за пример логаритмите за кодирането на видео, криптографията и още доста други. Отговорността за потреблението на 512-битовите указания AVX в съответните стратегии е напълно на софтуерните разработчици.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР