Вековни дръвчета бонсай за над 100 хиляди долара бяха откраднати

...
Вековни дръвчета бонсай за над 100 хиляди долара бяха откраднати
Коментари Харесай

Откраднаха вековни дръвчета бонзай за над $100 000

Вековни дръвчета бонсай за над 100 хиляди $ бяха откраднати от градина в префектура Сайтама Вековни дръвчета бонсай за над 100 хиляди $ бяха откраднати от градина в префектура Сайтама , намираща се покрай японската столица Токио. Потъналите в тъга притежатели насочиха прочувствено обръщение към крадците, в което ги инструктират по какъв начин да се грижат за дребните растителни типове. Маргарита Колева с повече детайлности.

Стойността на откраднатите бонсай дръвчета е 118 хиляди щатски $ . В японски йени цената е минимум 13 милиона. Изчезнал е и рядко срещан тип хвойна бонсай на 400 година, който този месец е трябвало да се " състезава " в конкурс за хубост, заяви CNN. Според Фуюми Имура - брачна половинка на майстора на бонсай, който е отглеждал откраднатите дръвчета,  само премията за дребния тип хвойна  надвишава 10 милиона йени  или $90 хиляди 400-годишната хвойна е донесена от планина преди епохи и превръщането ѝ в бонсай е сложен развой, в това число поради обстоятелството, че е мъчно да се доближи и вземе истинското дърво от рисковите скалисти места, по които вирее. Когато сем. Имура взели редкия тип хвойна, тя била висока към метър. Когато я откраднали, била смалена до към 70 см.

" Грижихме се за тези миниатюри като за наши деца ", споделя Фуюми Имура и добавя. " Няма думи, с които да опишем по какъв начин се усещаме. Това е като да са отрязали крайниците ти. "  
Според Фуюми крадците са експерти, тъй като са подбрали най-ценните дръвчета от към общо 3 000 бонсай типове, ситуирани в градина с почти 5 000 хектара повърхност.
Съпругът й Сейджи Имура - е пето потомство занаятчия на бонсай. Неговото семейство се занимава с това от периода Едо - 1603-1868 г.-->

Семейство Имура  иска своите бонсай обратн о, само че осъзнава, че е малко евентуално те да бъдат върнати. Затова насочи обръщение с точни указания към крадците по какъв начин да се грижат добре за дребните им творби на изкуството.

" Който и да ги е взел, дано ги полива постоянно. Шимпакуто (ценната хвойна) живее 400 години. Нуждае се от грижи и не може да оцелее и седмица без вода ", споделя Имура. " Те могат да живеят постоянно - даже и откакто ние си отидем - в случай че получават подобаващата грижа. "
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР