Вежди Рашидов обяви, че оттегля името си като възможна номинация

...
Вежди Рашидов обяви, че оттегля името си като възможна номинация
Коментари Харесай

След самоотвод: Вежди Рашидов се разплака от парламентарната трибуна

Вежди Рашидов разгласи, че отдръпва името си като допустима номинация за ръководител на 48-ото Народно заседание.

Малко по-рано от ГЕРБ предложиха за началник на Народното събрание да бъде определен неговия най-възрастен народен представител , в тази ситуация Вежди Рашидов. Той втори ден продължава да управлява залата поради неналичието на консенсус към председателската фигура. Тази концепция срещна поддръжка в част от парламентарните групи.

" Идвам от едно сиропиталище, приключил съм художествената гимназия и художествената академия с отличен . Станах народен представител по случайност. Третият мандат го отхвърлих, разболях се от тежка болес т, отхвърлих и предишния парламент. Винаги напущам удоволствието преди то мен да е напуснало. Благодаря на партията смяната, че направиха крачка - това се желае да се работи за българския народ. Чакат ни парите за пенсии, за здравни осигуровки. Имах едно малко чувство, че мога да жертвам част от годините си, които желаех да посветя и да се веселя на скулптурата, на внуците и на приятелите си. Аз ще съм благополучен в случай че през днешния ден изберете ръководител на Народното събрание. Зная, че е значимо и касае ориста на хиляди, хиляди хора ", съобщи депутатът.

И се обърна към всички в Народното събрание: " Оттеглям номинацията си. Оттеглям се в името на разсъдъка и ви апелирам, доста ниско стойте до хората " , съобщи Вежди Рашидов.

Думите му изправиха залата на крайници и провокираха бурни овации. 70-годишният скулптор не съумя да скрие сълзите си дълго време. " Размекнах се, трябват ми няколко мига ", призна си той пред микрофоните.

Той се извини от трибуната на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова за държанието си преди. Имали сме " остри влизания " с госпожа Нинова, само че през днешния ден ме гризе съвестта с една дама по този начин да се държа, добави Рашидов.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР